Foto: Tanjug / AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Klivlend Kavalirsa u noći između ponedeljka i utorka sa 99:87.

U netipično neefikasnom meču za tim iz Kolorada Nikola Jokić je ubacio 24 poena i imao je čak 19 skokova u moćnom dabl-dablu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola nije mnogo šutirao, ali ono što je upućivao ka košu tima iz Ohaja – uglavnom je ulazilo pa je iz igre imao 9/15.

Nisu ga ispratili i ostali saigrači, pa su Aron Gordon i Vil Barton imali po 12 poena, upola manje od centra iz Sombora.

Uz to, Majkl Porter Džunior se propisno ispromašivao sa četiri pogođena šuta iz 14 pokušaja, slično je prošao i Gordon, pa su se Kavsi radovali pobedi na krilima Džereta Alena.

Alen je bio gotovo nepogrešiv u polju, a ubacio je 21 poen i imao je 16 skokova. Kevin Lav je bio za poen efikasniji sa 22 poena, ali je imao deset skokova manje od Džereta.

Jokić je loše krenuo, neobično lošim dodavanjem i izgubljenom loptom, posle koje je Lauri Markanen zakucao za uvodne poene Klivlenda.

Poništio ih je Porter Džunior ranom trojkom i slutilo je na bolji meč od onog koji je imao. Već u trećem minutu Jokić je napravio faul u napadu, Darijus Garland je ubacio nove poene za Kavse i oni su poveli sa 6:3.

Nagetsi su se držali na posed zaostatka tek do sredine prve deonice, kada se poenterski aktivirao i Kevin Lav, a Klivlend otišao na +7.

U drugoj četvrtini se Denver ponovo približio poenima Džamajkla i Džefa Grina, kao i Bounsa Hajlanda, ali nije mogao da preokrene.

Tako je Klivlend na poluvreme otišao sa 50:46. U nastavku je Nikola izgubio još nekoliko lopti da bi došao do ukupno šest, a protivnik ga je u više navrata izvlačio iz reketa izolacijama ili na druge načine.

To je otvaralo prostor za Alena i unutrašnju igru Kavalirsa, koji su do kraja uspeli da sačuvaju prednost, iako su Nagetsi konstatno bili blizu.

Denver sada ima dve pobede i poraz na petom mestu zapadne konferencije, dok Klivlend sa po dve pobede i poraza na istoku zauzima deveto mesto.

NBA rezultati, ponedeljak na utorak:

Šarlot Hornets – Boston Seltiks 129:140

Indijana Pejsers – Milvoki Baks 109:119

Atlanta Hoks – Detroit Pistons 122:104

Bruklin Nets – Vašington Vizards 104:90

Majami Hit – Orlando Medžik 107:90

Toronto Reptors – Čikago Buls 108:111

Minesota Timbervulvs – Nju Orleand Pelikans 98:107

Denver Nagets – Klivlend Kavalirs 87:99

Los Anđeles Klipers – Portland Trejlblejzers 116:86

NBA tabela, Istok:

Foto: Printscreen Flashscore

NBA tabela, Zapad:

Foto: Printscreen Flashscore

BONUS VIDEO: Simonović o porazu od Albe, Dejanu Stankoviću i podršci fudbalera, neobičnim treninzima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar