Foto: TanjugAP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić se vratio i opet radi ono što najbolje zna na svetu - igra košarku.

Denver Nagetsi su upisali drugu pobedu u predsezoni (2-1), a ovog puta su sa 116:102 savladali Čikago Bulse.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je na parketu proveo 23 minuta, što je bio uglavnom prosek sa osam ključnih igrača tima, a postigao je 15 poena. Jokić je stigao i do devet uhvaćenih lopti i pet asistencija i tako pokazao da će i u novoj sezoni nastaviti tačno onamo gde je stao.

U jednom trenutku je odlučio da izvede svoj poznati potez, šut u padu sa jedne noge. Ipak, to je uspeo da uradi i u trenutku kada je izgubio kontrolu nad loptom.

Pogodio je taj koš, a onda se i sam frapirao kako je to pogodio.

View this post on Instagram

A post shared by NBA (@nba)

Mnogi su se našalili da voli konje i na terenu i van njega, aludirajući na američku igru koje se u Srbij često naziva „magarac“. Pogađanje teških šuteva iz različitih pozicija.

Kako je igrao srpski centar protiv Čikaga najbolje govore snimci potezi pred vama, još jednom taj „pik en rol“ sa Džamalom Marejem funkcioniše sjajno. Kanađanin deluje spreman da podigne igru na novi nivo i rešen da ove godine bude konačno ol-star igrač.  Postigao je 21 poen uz pet spektakularnih asistencija kojima je cepao odbranu Čikaga. Najefikasniji u Denveru bio je Džulijan Strover sa 23 poena za 25 minuta.

U Čikagu su najefikasniji bili Patrik Vilijams i Kobi Vajt sa po 20 poena, uz njih je jedini dvocifreni bio Ajo Dosunmu sa 12.


NBA predsezona, rezultati

Noć između nedelje i ponedeljka

Šarlot – Oklahoma 117:115

Majami – Memfis 132:124

LA Lejkers – Milvoki Baks 97:108

Denver – Čikago 116:102

Sakramento – Golden Stejt 115:121 pp

BONUS VIDEO Jokić osvaja trofeje i kada je na odmoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar