Odbrojavaju se sati do megdana Denvera Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa (02.30) u prvom meču finala Zapadne konferencije. Ipak, Nikola Jokić deluje neobično mirno.

Odlučio se da Lebrona Džejmsa i ekipu sačeka sa novom frizurom, ali i potpuno drugačijim načinom razmišljanja od onog koji je imao tokom finala Zapada u „mehuru“ kada su Lejkersi slavili sa 4-1.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je istakao da će ovo biti novo iskustvo i to protiv novog tima (u poslednjim trenucima su Lejkersi izveli nekoliko odličnih trejdova), a Jokić je na pitanje šta je naučio u tim duelima od pre tri godine samo poručio.

„Iskreno rečeno, ništa. Ne sećam se toga“, bio je odgovor Jokića koji je začudio sve.

Iz šampionskog tima su u Lejkersima ostali samo Lebron Džejms i Entoni Dejvis i upravo će njih dvojica biti najveći izazov za Nagetse.

Tomas Brajant je iz Lejkersa stigao u Denver, otišli su Patrik Beverli, Rasel Vestbruk, Kendian Nan i Huan Toskano-Anderson. Sada Lejkersi veruju u Ruija Hačimuru, Dianđela Rasela, Džarededa anderbita, Malika Bizlija, Moa Bambu i Tristana Tompsona.

To je učinilo i da Jokić bude oprezan.

„Nismo igrali sa ovim timom Lejkersa. Ovo će biti u suštini novi tim za nas. Verovatno je sve novo, sve je drugačije. Igraju neverovatno u ovom plej-ofu. Od kraja trejda, igraju zaista dobro“, poručio je centar Denvera.

Ipak, očekuje i da Denver bude drugačiji nego ranije.

„Iskusniji smo. Bili smo u finalu i ranije. Sada igramo u drugačijim okruženju od balona. Tako da mislim da smo samo iskusniji, igrali smo više zajedno“, rekao je Jokić.

BONUS VIDEO Pobeda Denvera u Finiksu za prolaz u finale Zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar