Malo je falilo da sudije prelome susret u korist Turske, ali su i na momente potpuno nefer suđenje naši momci imali odgovor.

Jedan od ključnih trenutka desio se na dva minuta pre kraja kada su Nikoli Jokiću sudili faul. Srpski košarkaš je potpuno poludeo jer nije bilo osnova za takav potez.

PROČITAJTE JOŠ

Jurio je sudije po terenu i govorio „Ja sam imao loptu, ja sam imao loptu, šta ste to svirali.“ Ipak, ovo je i te kako dalo rezultata. Već u sledećem napadu Nikola Kalinić postiže trojku, a onda i iznuđuje faul u napadu prilikom sledeće odbrane.

Do te sudijske odluke ne bi došlo verovatno da se dvostruki MVP NBA lige nije pobunio, uostalom i dalje je sveže sećanje na čuvenu sudijsku krađu iz polufinala Svetskog prvenstva 2010. godine.

Serija grešaka, problem sa faulovima zbog kojih je isključen Vladimir Lučić i sjajna partija Čedi Osmana doveli su Tursku na samo poen minusa na nešto više od dva minut a do kraja.

Očekivano za onaj potez je Jokić dobio tehničku grešku (iako je prvo bila upisana Kaliniću), ali je Srbija upravo zbog takvih poteza uspela da slavi na kraju.

Jokić je meč završio sa polaganjem nakon kontranapada Kalinića, a ukupno je imao 24 poena i 10 skokova.

BONUS VIDEO Neverovatna trojka Kalinića sa pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar