Foto: Tanjug / AP Photo/Charles Krupa

Košarkaši Denver Nagetsa biće deo karavana koji će u Abu Dabiju odraditi deo predsezone za nekoliko meseci, počekom oktobra.

Taj karavan će činiti i Boston Seltiksi, trenutno dve verovatno najbolje ekipe istočne i zapadne konferencije NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokićevi Nagetsi su aktuelni šampioni i premda nisu prvi na Zapadu, svakako su u najužem krugu favorita da odbrane prsten, dok su Seltiksi dodatno pojačani i maksimalno nabrijani da se domognu 18. prstena u istoriji.

Obe ekipe će igrati na događaju „NBA Abu Dabi igre“, gde će 4. i 6. oktobra odigrati dva meča na trećem događaju pod spomenutim imenom.

Za taj događaj postoji višegodišnji ugovor, a realizuje ga Odsek kulture i turizma Abu Dabija zbog košarkaških zaljubljenika u tom delu sveta.

Džoš Kronke, sin vlasnika Denver Nagetsa Stena Kronkea, kaže da je uzbuđen što će Denver otići u Abu Dabi.

„Organizacija Denver Nagetsa ne može da bude više uzbuđena zbog prilike da poseti i nastupi na igrama u Abu Dabiju. Radujemo se ovom jedinstvenom iskustvu i što smo u mogućnosti da pomognemo da se uveća globalni doseg naše velike lige“, rekao je Kronke, a preneli američki mediji.

Kako se navodi u saopštenju NBA očekuje se da Džejson Tejtum i Džejlen Braun, kao i Džru Holidej budu deo spektakla, a iz Denvera će to biti Jokić, Džamal Marej i Aron Gordon, kao tri vodeće zvezde Nagetsa.

Lani su na igrama u Abu Dabiju bili Minesota i Dalas, a nema sumnje da su organizatori ovog puta za zvučnija imena i ekipe obezbedili više novca.

BONUS VIDEO: NBA Ol-star vikend 2024

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare