Foto: FIBA

Nevena Jovanović ostala je hladna kao špricer u završnim minutima borbe sa Španijom (71:64). Pogodila je važnu trojku u završnici i ostala na izuzetno visokom nivou tokom čitavog susreta. Za Nova.rs je otkrila šta joj je sve prolazilo kroz glavu kada se susret lomio.

PROČITAJTE JOŠ

Nevena je susret završila sa dabl-dabl učinkom (15 poena, 10 skokova), a nakon svega zaključuje da kraljice vole napete završnice.

„Najbitnije je da smo preživele, to je najvažnije… Iz ove perspektive ne znam šta nam je bilo u glavama i kroz šta smo prolazile, pogtovo na kraju utakmice. Nije bilo lako, kao što uvek kažem, volimo taj teži, ali slađi put“, počela je Nevena Jovanović za Nova.rs.

Kada je u poslednjem napadu Španije dosuđen faul pri šutu, iako je igračica očigledno bila na zemlji, malo ko je mogao da veruje. Sudije su pogledale snimak, ali su ostale pri istoj odluci, promenile su samo preostalo vreme.

Naša košarkašica otkriva šta su pričale naše devojke nakon meča, ali i citirala saigračicu Sonju Vasić.

„Ja obično ne komentarišem suđenje i ne gubim energiju na to, ali uspeli su čak i mene da poremete. Bile smo u šoku, igračice koje su bile na klupi kažu da smo sve pobledele, što je i normalno… Radiš nešto, boriš se toliko dugo, a onda jedna sudijska odluka može da promeni ceo tok. Slažem se sa Sonjom kad kaže ‘You never make Serbians mad’, na kraju je samo proradio naš inat i zasluženo smo pobedile.“

Nevena Jovanović, Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: FIBA

Od kada je 2006. Srbija postala samostalna nikada nije osetila slast trijumfa nad Španijom. Ipak, sada se to desilo pred punim tribinama u Valensiji i bio je to mali revanš za poraz u polufinalu Evrobasketa koji je pre dve godine održan u Srbiji.

„Duga je istorija sa Španijom, imali smo mnogo utakmica sa njima. Drago mi je da je ova naša pobeda baš sada u Španiji jer znate kako smo mi prošle u Beogradu.“

Apsolutni fokus je sada na novi izazov protiv Belgije u subotu od 21 čas.

„Kroz par sati ćemo imati sastanak i verujem da ćemo se spremiti na što bolji način. U pitanju je dobra, kvalitetna ekipa, nalazi se u vrhu evropske košarke poslednjih par godina, ali opet, ako mi igramo našu igru ne treba nikog da se bojimo i idemo dalje“, završila je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare