Foto: FIBA

Srbija je nakon velike drame i pokušaja krađe uspela da prvi put u istoriji sruši Španiju sa 71:64, a Sonja Vasić je još jednom bila jedna od najzaslužnijih. Raspametila je sve izjavom po završetku susreta.

Arbitri su gledali snimak akcije u 40. minutu, ali ne da bi utvrdili da li je postojao faul prilikom šuta, već koliko je sekundi ostalo do kraja.

PROČITAJTE JOŠ

To je bio samo deo sudijskih odluka koje su podigle buru, a Sonja Vasić je po završetku meča to upakovala u jednu sjajnu rečenicu.

„Bilo je momenata koji su odredili ovaj meč i malo su nas naljutili, a Srbe nikad ne bi trebalo da ljutiš“, rekla je Sonja, a onda se osmehnula kao da, ipak, oprašta na pokušaju da se sruše naše kraljice.

Naravno, nije propustila priliku i da čestita protivnicama.

„Čestitam Španiji, iako nisu prošle kao prvoplasirane iz grupe i dalje mislim da su bili prvi favorit ovog turnira. Neverovatan tim koji je ostvario sjajne rezultate u poslednjih 10 godina i uz to su igrali kod kuće. Bio je ovo veliki izazov, s obzirom na istoriju naših međusobnih duela i na to da nismo mogli da ih pobedimo od kada je ova generacija našeg tima krenula na put.

Objasnila je i kako je izgledao meč.

„Meč je bio kao i svaki put kada se sretno – težak, sa mnogo uspona i padova oba tima. Znam da nismo odigrali najbolju utakmicu, ali nikad nismo prestali da verujemo, naša klupa nikad nije prestala da veruje, naš trener nije prestao da veruje i mislim da smo izvukli poslednje atome snage da pobedimo.“

Za kraj je poslala poruku Srbiji.

„Teška utakmica za nas, kao što smo se i spremali i očekivali. Čestitke obema ekipama, jer obe ekipe uz Francusku najviše pokazuju na evro-sceni. Bila je ovo suviše jaka utakmica za četvrtfinale, ali uspele smo koliko je moguće da ispunimo zadatke stručnog štaba i da izvučemo poslednje atome snage, da pobedimo i da nadvladamo faktore na koje ne možemo da utičemo tokom meča.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare