Nemanja Bjelica, Golden Stejt
Nemanja Bjelica, Golden Stejt; Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Košarkaš Voriorsa ima veliku priliku da postane četvrti Srbin koji je osvojio NBA ligu.

Nemanja Bjelica gledao je sa klupe kako su njegovi Golden Stejt Voriorsi u dramatičnom meču napravili brejk protiv Memfisa na njihovom terenu rezultatom 117:116 i tako još jednom potvrdili najviše ambicije do kraja sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski reprezentativac nije dobio priliku u prvom meču serije, ali će imati priliku da sa saigračima bude deo šampionske priče.

Bjelica je u seriji protiv Denvera u prvoj rundi dao doprinos sa prosekom od pet poena, 1,8 skokova i 1,3 asistencija, ali je bilo vidljivo da mu uloga opada.

Ipak, tokom sezone se dešavalo da ga Stiv Ker u određenim periodima skloni iz rotacije, da bi ga posle na velika vrata gurnuo u vatru koristeći njegovu inteligenciju, dobar šut za tri poena i sposobnost da igra odbranu.

Bjelicu zbog toga ne treba otpisivati do kraja plej-ofa, jer bi lako mogao da se pojavi iz drugog plana i pruži ogroman doprinos.

Voriorsi su u doigravanje ušli kao jedan od favorita iz senke jer je iznad njih bio oblak sumnje zbog povreda i neuigranosti.

Gotovo da nije bilo meča tokom ligaškog dela gde nije falio neko od zvezda i tek su za početak plej-ofa uspeli da budu kompletni.

Iako je postojala skepsa u vezi potrebnog vremena da uđu u formu, Voriorsi deluju moćno i pobeđuju čak i kada stvari ne idu na njihovu vodenicu.

Zato su iskočili kao prvi favoriti na kladionicama iako vrlo verovatno neće imati prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa.

Protiv Memfisa su to rešili brejkom u prvom meču, a u finalu konferencije ako se plasiraju prema očekivanjima, bi mogli da zaigraju protiv u ovom trenutku drugog favorita za titulu Finiksa, takođe bez prednosti domaćeg terena.

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica; Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Ukoliko bi došli do titule, Nemanja Bjelica bi postao četvrti Srbin u NBA ligi sa šampionskim prstenom. Darko Miličić je probio led iako gotovo da nije imao nikakvu ulogu tokom sezone 2003/2004 u Detroitu, dok je posle njega to pošlo za rukom Peđi Stojakoviću 2011. godine. Poslednji šampion iz Srbije bio je Ognjen Kuzmić koji je 2015. stigao do prstena upravo sa Voriorsima.

Stojakoviću je nekoliko puta bežao pehar iz ruke tokom ere u Sakramentu, ali je zato u Dalasu kao igrač sa klupe dao veliki doprinos u sezoni kada je Novicki nosio Maverikse do titule.

Uz Bjelicu bi do četvrte titule stigli Stef Kari, Klej Tompson, Drejmond Grin, Andre Igudala i Stiv Ker kao trener koji su postali neizstavni deo šampionskog DNK-a Golden Stejta.

Pored Bjelice, titulom bi se okitio i Dejan Milojević koji je deo stručnog štaba Golden Stejta ove sezone. Milojević bi došao u društvo Igora Kokoškova koji je bio asistent u pomenutoj Detroitovoj tituli sa Miličićem.

BONUS VIDEO Reakcija Nikole Jokića o pročitanoj akciji Golden Stejta

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar