Luka Dončić
Luka Dončić; Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York

Počele su dve serije koje obećavaju spektakl.

Finiks Sansi savladali su Dalas Maverikse sa 121:114 u prvom meču polufinala Zapadne konferencije, dok je na Istoku Majami bio bolji od Filadelfije sa 106:92.

PROČITAJTE JOŠ

Luka Dončić odigrao je fantastičan meč na debiju u polufinalu Zapada protiv Finiksa sa čak 45 poena, 12 skokova i osam asistencija, ali čak ni to nije bilo dovoljno da se savladaju Sansi. Postao je prvi igrač sa 45 poena i 10 skokova u plej-ofu još od Kobija Brajanta 2001. godine. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Finiks je predvodio Deandre Ejton sa 25 poena i osam skokova, a pratili su ga Devin Buker sa 23 poena, devet skokova i osam asistencija, te Kris Pol sa 19 poena, pet skokova i tri asistencije. Buker je propustio prva tri susreta plej-ofa, a onda igrao sa dosta opreza. Ipak, već u prvoj četvrtini je postalo jasno da se vrati onaj stari košgeter jer je postigao 13 poena za 12 minuta uz šest skokova i četiri asistencije.

Sansi ni u jednom trenutku nisu bili u zaostatku jer su meč počeli serijom od 9:0, a šutirali su 50,5 odsto iz igre, te nadskakali Dalas sa 51 naspram 36 skokova. Ovo je bio deseti uzastopni trijumf Finiksa nad Dalasom.

Majami je do pobede stigao zahvaljujući Tajleru Hirou koji je stigao u dvoranu 10 sati pre početka susreta jer je prethodnih dana imao problema sa disanjem.

Postigao je 25 poena (samo jednom je postigao više poena u plej-ofu), a pratio ga je Bem Adebajo sa 24 poena i 12 skokova.

Majami je bio izuzetno agresivan i to je dalo rezultate.

„Nije mi se svidelo kako se kretala lopta u napadu. Mislim da smo se onesvestili sinoć. Mislim da je fizički aspekt uticao na nas. Bilo je previše situacija u kojima smo pravili dodatni dribling i do trenutka dok bi dodali oni su već bili tamo“, poručio je Dok Rivers, trener Filadelfije.

Tobajas Haris postigao je 27 poena uz šest skokova i asistenciju, dok je Tajriz Maksi dodao 19. Harden je stao na 16.

NBA liga, polufinale konferencija

Majami – Filadelfija 106:92

Finiks – Dalas 121:114

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar