Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda se vraća obavezama u ABA ligi, sada je sve bliža vrhu

Košarkaši Crvene zvezde manje od 24 časa nakon teške utakmice sa Virtusom i pobede nad osvajačem Evrokupa, odradili su trening oporavka i uputili se ka Podgorici gde ih u već u nedelju od 17 časova očekuje utakmica 10. kola protiv ekipe Studentskog centra.

Meč će se igrati u dvorani SC „Morača“, a ovo će biti treći duel dva kluba u regionalnoj ligi od kako je crnogorski predstavnik ušao u prvu ABA ligu (dve pobede Crvene zvezde).

Trener Zvezde Duško Ivanović činjenicu da će crveno-beli uz putovanje izaći na teren manje od 48 sati nakon evroligaške utakmice, ne vidi kao najveći problem, već kvalitet rivala:

PROČITAJTE JOŠ:

„Mali razmak između dve utakmice ne vidim kao najveći problem, već činjenicu da igramo protiv jedne odlične ekipe. Odličan odabir igrača, odlično su trenirani i vođeni. Igraju modernu, brzu košarku sa mnogo tranzicije i kontranapada, i tu moramo da ih zaustavimo“, rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Dobrić bio je junak pobede nad Virtusom, jer je ubacio 20 poena, ali je svestan da i Studentski centar ima kvalitete.

„Očekuje nas odlična ekipa, koja igra dobro, sa dobrim sastavom, i odigraće ovaj meč pred svojom publikom i bez pritiska. Neguju brzu košarku, i moraćemo da odigramo čvrsto, energično i zaustavimo ih u pokušajima da dolaze do lakih rešenja i lakih poena. Stoji da nismo imali mnogo vremena između utakmice sa Virtusom i naredne koja nas očekuje, ali osvežićemo se i spremni ćemo dočekati taj meč“, rekao je Dobrić.

Crveno-beli se odmah nakon utakmice vraćaju za Beograd i počinju priprema za naredni meč Evrolige sa Partizanom.

Zvezda i Partizan su jedini timovi koji imaju po svega jedan poraz u ABA ligi, ali su crno-beli trenutno ispred na tabeli, jer imaju odigran meč više.

BONUS VIDEO Neverovatna završnica, neshvatljiva greška i pobeda Zvezde, na tribinama haos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar