(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Zvezda sjajno igra pod vođstvo Duška Ivanovića, vratila se i vera u pobede i Top 8

Crvena zvezda pobedila je Virtus sa 83:74 u 11. kolu Evrolige, a trener Duško Ivanović istakao je važnost dobre odbrane u drugom poluvremenu.

„Važna utakmica i važna pobeda. Imali smo dva različita poluvremena, u prvom nismo imali potrebnu energiju, bili smo bez jasne ideje u odbrani, bez strpljenja u napadu. Drugo poluvreme je bilo potpuno drugačije po tom pitanju, tada smo imali veliki broj grešaka, ali sam zadovoljan kako smo odigrali poslednjih 20 minuta,“ istakao je Ivanović.

Hala „Aleksandar Nikolić“ nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, ali je atmosfera bila više nego dobra.

„Atmosfera je bila super od početka, navijači ne mogu mnogo više da pomognu. Počeli smo hladno i prvo što sam tražio od igrača je da moramo da igramo čvrsto jer oni igraju čvrsto. Iznenadili su nas svojom čvrstinom, oni su diktirali ritam, a to se promenilo u drugom poluvremenu.“

PROČITAJTE JOŠ:

Osvrnuo se trener crveno-belih i na povredu Nikole Ivanovića, koji će dugo biti van sastava.

„Može bez njega, ali bi nam bilo lakše sa njim. Biće teško dok se ne vrati, kada njega nema ostali igrači moraju da daju, ne samo Ognjen, već i Nemanja, Luka, Stefan… I na sledećim utakmicama moraju da odigraju dobro. Marković je odlično odigrao, kako u odbrani, tako i u napadu, bio je smiren, znao je šta treba da uradi, bio je lider, pravi plejmejker na terenu.“

Otkrio je i zašto je Nedović imao nešto manju minutažu u odnosu na prethodne mečeve.

„Svaka utakmica je različita, zavisno od stanja na terenu odlučujem ko će koliko da igra. Da je trebalo da igra više igrao bi više, ali ne više sa pet faulova,“ dodao je Ivanović.

Zvezda u sledećem kolu gostuje Partizanu, a Virtus ide u Pirej na noge Olimpijakosu.

BONUS VIDEO Neverovatna završnica, neshvatljiva greška i pobeda Zvezde, na tribinama haos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar