Foto: AP Photo/David Zalubowski

Kraj velike serije Denvera.

Košarkaši Denvera nisu uspeli da drugoj uzastopnoj utakmici bez Nikole Jokića zabeleže novu pobedu. Denver je poražen u neizvesnom meču pred svojim navijačima od ekipe Oklahome rezultatom 121:119. Osim Jokića, ekipa iz Kolorada je bila i bez Majkla Portera Juniora što je rival znao da iskoristi i prekine seriju od devet pobeda Nagetsa i 16 pobeda u nizu na domaćem terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Vodila je Oklahoma tokom čitavog meča, ali je zahvaljujući Džamalu Mareju domaći tim napravio seriju i u poslednji napad ušao sa nerešenim rezultatom. Tada je najbolji igrač utakmice Šaj Gildžes-Aleksander dobio loptu nakon auta i pogodio za dva poena na devet sekundi do kraja i pobedu svog tima. Probao je Denver da uzvrati u preostalom vremenu, ali kako nije bilo Jokića, lopta je otišla u ruke Mareja koji je promašio šut za produžetak.

Najefikasniji u redovima domaćeg tima bio je upravo Marej sa 26 poena, pet skokova devet asistencija, a posle njega Aron Gordon da 15 poena i 10 skokova i očajnim šutom iz igre.

Igrač utakmice je bio Gildžes-Aleksander sa 34 poena a u redovima Oklahome ga je pratio Džoš Gidi sa 18 poena i 9 skokova.

Denver je i dalje lider Zapadne konferencije sa dve pobede više od Memfisa koji je izgubio drugi meč u nizu jer su izgubili na gostovanju Finiksu sa 112:110.

Sansi su u uzbudljivom finiši uzpeli da zaustave nalet Memfisa i slave rezultatom 112:110. Mikel Bridžis je pokazao da može da bude ozbiljan deo slagalice Sansa ubacio je 24 poena uz pet skokova, pratio ga je iskusni Kris Pol sa 22 poena i 11 asistencija. Treba istaći i Darija Šarića koji igra sve bolje u poslednje vreme. Sada je ubacio 14 poena uz osam skokova i četiri asistencije. Tu je bio i nekadašnji centar Partizana Džok Lendejl sa 12 poena i pet skokova.


NBA rezultati

Dalas – Los Anđeles Klipersi 98:112

Majami – Nju Orleans 100:96

Njujork – Toronto 125:116

Denver – Oklahoma 99:101

Finiks – Memfis 112:110

Golden Stejt – Bruklin 116:120

Portland – Los Anđeles Lejkers 112:121

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO  Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar