Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Jogi Ferel, nekada jedan od najtalentovanijih plejmejkera u Sjedinjenim Ameirčkim Državama, i zvanično je postao novi košarkaš grčkog Panatinaikosa.

PROČITAJTE JOŠ...

Ferel je sa grčkim velikanom potpisao ugovor do kraja sezone 2021/2022.

On je studirao na univerzitetu Indijana, ali njegovo ime nije prozvano na draftu 2016. godine. Ipak, momak iz Indijanapolisa je uspeo da se izbori za ugovor u Bruklin Netsima nakon više nego uspešne koledž karijere tokom koje je bio biran više puta u najbolju petorku Big Ten divizije.

Iz Bruklina je prosleđen u Long Ajlend Netse, razvojni tim NBA sastava, gde je dobio mesto na Ol-star utakmici Razvojne lige. U januaru 2017. potpisao je ugovor sa Dalas Maveriksima na deset dana, izborio se za dugoročni, i ostao u klubu sve do jula 2018. godine, nakon čega je otišao u Sakramento Kingse, u kojima je igrao sa Bogdanom Bogdanovićem.

Od odlaska iz Kingsa nastupao je još za Jutu Džez, Klivlend Kavalirse, a poslednja ekipa za koju je igrao pre dolaska u Evropu je tim Los Anđeles Klipersa, sa kojima je u aprilu 2021. godine potpisao višegodišnji ugovor, ali su ga Klipersi otpustili u septembru.

Mesec dana kasnije usledio je dolazak u Evropu, gde bi trebalo da bude jedno od najvećih pojačanja „zelenih“.

Podsećamo, pre njega iz SAD je put Evrope došao i bivši krilni centar Denver Nagetsa, Kenet Farid, koji je potpisao ugovor sa moskovskim CSKA.

Ljubitelji košarke u Srbiji imaće priliku da Ferela vide na delu u utakmici 8. kola Evrolige, kada će Panatinakos odmeriti snage sa Crvenom zvezdom u Beogradu 4. novembra 2021. godine.

Bonus video: Bogdan Bogdanović za Nova.rs

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar