FOTO: EPA-EFE/PETE ANDREOU
FOTO: EPA-EFE/PETE ANDREOU

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Fenerbahče u Atini sa 91:87 u veoma zanimljivom duelu punom preokreta.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je srpski košarkaš Nemanja Nedović koji je na svom kontu imao 20 poena uz tri asistencije. Najveću podršku pružili su mu Janis Papapetru sa 14 poena i pet skokova, kao i Mejkon sa 13 poena i četiri asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

U ekipi Fenerbahčea, koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, najbolji je bio Jan Veseli sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i deset skokova, uz šta je dodao i peti asistencija. Osim njega, dvocifreni su bili i Nando De Kolo sa 16, Devin Buker sa 14 i Henri sa 12 poena.

Srpski košarkaš Marko Gudurić dodao je osam poena i pet asistencija.

Tokom prve četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je tokom druge Fener sve vreme bio u prednosti. Ipak, pred kraj poluvremena Panatinaikos je prišao samo na koš zaostatka.

Grčki tim je bolje otvorio i treći period, ali je Fener ubrzo prešao u vođstvo, koje nije ispuštao sve do sredine poslednjeg perioda.

U poslednjih pet minuta vladala je velika napetost, igralo se praktično koš za koš, ali je sjajni Nemanja Nedović ipak prevagnuo za pobedu Panatinaikosa.

Nad srpskim igračem je napravljen nesportski faul na samo nešto više od dve sekunde do kraja utakmice. Nedović je iskoristio bacanja, nakon čega su Turci ponovo pravili faul i to nad Janisom Papapetruom na liniji pri šutu za tri poena.

Grk je iskoristio sva bacanja i meč je okončan u korist Panatinaikosa.

Košarkaši Barselona pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 80:72.

Barselona je kao po običaju igrala veoma uigrani, a najviše poena u njihovim redovima postigao je Kori Higins – 16.

Brendon Dejvis je dodao 15, a Nikola Mirotić 11 poena. Odličan je bio i mladi Rokas Jokubajtis sa devet postignutih koševa (svi su bili u prvom poluvremenu).

Bajern je odolevao skoro celo prvo poluvreme, ali su Katalonci na kraju prvog dela ipak uspeli da se odlepe na plus 11.

Dvocifrenu prednost zadržali su i u nastavku, a ona je u jednom trenutku narasla i do plus 20. Ipak, na kraju se Bajern malo primakao, ali ništa više od ublažavanja poraza nisu mogli da postignu.

Najbolji u poraženom timu bio je Hilijard sa 18 poena, dok su Kori Volden i Ognjen Jaramaz imali izuzetno loše veče sa pet, odnosno tri poena.

EVROLIGA, 2. KOLO

Četvrtak

Žalgiris – Zenit 64:70

Panatinaikos – Fenerbahče 91:87

Makabi – Crvena zvezda 63:75

Bajern – Barselona 72:80

Petak

18.00: Uniks – Monako

19.30: Efes – CSKA Moskva

20.00: Alba – Asvel

20.00: Olimpijakos – Real Madrid

20.30: Baskonija – Olimpija Milano

 

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića na klupi košarkaške reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar