Foto: EPA-EFE/Alessandro di Marco

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je Belgiju sa 3:2 u okviru polufinala Lige nacija u Torinu i tako došla do prilike da se bori za trofej.

Od samog početka bilo je jasno da i Belgija i Francuska žele pobedu. Nije bilo kalkulacija, oba tima su svim silama jurnula na gol protivnika, a već nakon četiri minuta Ugo Ljoris je morao da spašava Francuze, pošto je Kevin de Brujne imao odličnu šansu, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Raspoložen je bio Kilijan Mbape, konstantno je pravio dar-mar po desnoj strani, ali nije uspeo da to pretvori u konkretan učinak. Nakon 25 minuta žestokog tempa došlo je do blagog pada, ali je to bio samo uvod u ludu završnicu prvog poluvremena.

U 37. minutu Janik Karasko je odličan prodor protiv Benažmina Pavara krunisao veoma lepim udarcem iskosa sa desetak metara, da bi samo tri minuta kasniej Romelu Lukaku asistenciju De Brujnea iskoristio da se prvo „otrese“ Lukasa Ernandeza, a potom sa par metara zatrese mrežu rivala za 2:0.

Viđena je još po jedna šansa do kraja poluvremena na obe strane, ali Eden Azar i Mbape nisu bili dovoljno srećne ruke da pogode mrežu.

Gledajte Ligu nacija uz SBB i EON pakete

Utakmice Lige nacija mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a moguće je pratiti ih i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

PROMO

Drugi deo započeo je inicijativom Francuske koja se isplatila u 62. minutu. Strelac je bio Karim Benzema iz okreta, što je bio uvod u preokret. Prvo je samo minut kasnije Antoan Grizman promašio zicer sa pet metara, ali je u 69. minutu iznudio penal koji je Mbape pretvorio u 2:2.

U završnici meča Mbape je mogao da se proslavi, ali je ulogu heroja preuzeo Teo Ernandez. Prethodno, u 87. minutu poništen je gol Lukakua zbog ofsajda. U 90. minutu Ernandez je uputio pravu „bombu“ za 3:2 i plasman u finale Francuske.

Francuska će tako za trofej igrati protiv Španije koja je u drugom polufinalu izbacila Italiju sa 2:1.

Finalni meč zakazan je za 10. oktobar.

Bonus video: O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar