Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Nebojša, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda kritikovao je Košarkaški savez Srbije, a osvrnuo se i na skorašnja pojačanja Partizana.

Kritike na račun KSS išle su zbog načina na koji se muška reprezentacija oprostila od Tokija pre Olimpijskih igara – porazom od Italije u finalu kvalifikacija.

PROČITAJTE JOŠ:

To je bio ujedno i prvi ozbiljan test za ekipu Igora Kokoškova i prvi nepoložen ispit.

„To je izuzetno loše za našu košarku i perspektivu. Unazad tri ili četiri godine pričam o zabrinutosti, ne vidim pristup i strategiju. Oni koji treba da objasne sede u KSS, zašto se dogodilo, kako, koji su razlozi i kako dalje? Ovo nije smelo da se dogodi… Kokoškov je stručan trener, ali morate da vodite stalno razgovore. Jokić nije došao, u redu, ali da li je postojao kontakt s njim? Saša Đorđević je animirao i razgovarao. Selektor mora da bude zaposlen u Savezu, da mu to bude jedini posao, isto kao i njegovim saradnicima“, rekao je Čović u „Fokusu“ na TV B92.

Čović dodaje da je skandalozno to što su igrači uznemiravani nuđenjem ugovora tokom okupljanja, a poziva Savez na odgovornost za neuspeh.

„Šta, sada treba da guramo pod tepih? Svima je jasno. KSS je odgovoran, počev od predsednika, pa nadalje. Svi da se analiziraju, nema to veze sa ljubavlju i mržnjom“, kaže Čović.

Partizan je pred novu sezonu doveo Kevina Pantera, Aleksu Avramovića, Zeka Lideja i Rodionsa Kurucsa do sada. Spekulisalo se da je Panter, nekadašnji igrač Zvezde dobio veoma veliki, milionski ugovor u Partizanu.

„Šakota je uspeo da ga ubedi, bez obeštećenja, da dođe u Zvezdu iz Olimpijakosa za mesečnu platu od 30.000 dolara. Poslednje dve rate nisu plaćene jer je bila kovid sezona… Kasnije se dodatno afirmisao. Ne mogu da ulazim u model sa avionima i kamionima, ne mislim da je normalno davati ogromne cifre. Mi nismo CSKA, Panatinaikos i Olimpijakos“, rekao je Čović.

BONUS VIDEO: Vlade Đurović o debaklu reprezentacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar