Teška odluka Marka Emerta Foto: Robert Deutsch / USA TODAY Sports

Oba NCAA turnira, u ženskoj i muškoj konkurenciji na kojima će učestvovati 128 najboljih koledž ekipa, biće održana bez publike, prvi put u istoriji.

„NCAA nastavlja da procenjuje uticaj koronavirusa, uz konsultacije sa službenicima zdravstva i našim savetodavnim odborom“ izjavio je predsednik NCAA Mark Emert, „Na osnovu njihovih saveta i mojih razgovora sa upravnim odborom NCAA, doneo sam odluku da organizujemo predstojeće šampionske događaje, uključujući turnire u muškoj i ženskoj košarku u Diviziji I, sa samo neophodnim osobljem i ograničenim brojem članova porodice.“

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek NCAA svestan je razočaravajućeg poteza za milionske ljubitelje koledž košarke koji će čuveno „martovsko ludilo“ moći da gledaju samo na TV,  ali i opasnosti koju donosi virus.

„Odluka je u najboljem interesu zdravlja trenera, službenika, navijača i, što je najvažnije, naših studenata – sportista. Svesni smo da je šansa za takmičenje na državnom prvenstvu životno ikustvo za studente i njihove porodice. Odmah krećemo u sprovođenje takmičenja u skladu sa trenutnim informacijama. Nastavićem da pratimo situaciju i vršimo prilagođavanja po potrebi. “

Najava NCAA, kako piše ESPN, usledila je pošto je guverner Ohaja, Mike Devin, izjavio da će izdati zatvaranje vrata dvorana u Klivlendu i Dejtonu, gde su planirana dva turnira, a ovakav epilog se očekivao pošto se mnogi konferencijski turniri igraju bez prisustva gledališta.

Prva i druga epizoda muškog NCAA turnura (19-22. mart) biće u Klivlendu, Spokenu, Albaniju, Sakramentu, Sent Luisu, Omahi, Grinsborou i Tampi, treća i četvrta (26-28. mart) u Indijanapolisu, Los Anđelesu, Hjustonu i Njujorku, dok je fajnal for u Atlanti (4-6. april).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram