Foto: James Snook-USA TODAY

Posle ligaške titule, Filip Petrušev sa Gonzagom osvojio i konferencijski turnir, a već od sledeće nedelje kreće NCAA turnir na kome će "buldozi" biti jedan od četiri prva nosioca.

Gonzaga je u finalu „West coast conference“ pobedila studente univerziteta Sent Meris 84:66 i tako im se revanširala za poraz u prošlogodišnjem meču za krunu.

Na putu do 18. turnirske titule „WCC“, sedme u poslednjih osam godina, srpski centar je Gonzagi pomogao sa 10 poena, 14 skokova i pet asistencija u finalu. Veče ranije, u polufinalu, San Fransisku je izbrojao 14 poena, 7 skokova i 3 asistencije.
Osim timske, Petrušev, zvanično najbolji igrač WCC u ovoj sezoni, je iz Las Vegasa u kome je održan turnir. U izboru preko 900 članova Asocijacije košarkaških novinara SAD (preko 900 članova) izabran je u najbolji tim „distrikta 9“ koji obuhvata fakultete iz Kalifornije, Oregona, Vašingtona, Arizone i Aljaske.

Gonzaga će u ponedeljak saznati prvog rivala na NCAA tirniru koji startuje 17. marta, s tim da će „buldozi“ šprekosčiti „prvih četiri“, već će na teren prvi put 19. ili 20. marta. Fajnal for je od 4. do 6. aprila u Atlanti.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram