fiba srbija idealna petorka
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nova sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu počeće 22. decembra, zvanično je saopštila NBA, što je od velike važnosti i za reprezentaciju Srbije.

NBA liga i Udruženje igrača NBA lige postigli su dogovor da sezona 2020/2021. počne krajem godine i da svi timovi odigraju 72 utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

To je deset mečeva manje u odnosu na uobičajeni raspored za ligaški deo sezone, nakon čega sledi plej-of.

Dogovoreno je i smanjenje zarada igrača i nivo „saleri kepa“, kao i period u kome slobodni igrači mogu da pregovaraju i potpisuju ugovore.

Prelazni rok počinje 20. novembra, a od 22. novembra do 22. decembra traje period u kom mogu da potpisuju ugovore.

Ujedno, ova informacija je od velikog značaja i za Srbiju, jer znači da bi reprezentativci mogli da se odazovu pozivu selektora Igora Kokoškova za kvalifikacije za Olimpijske igre i posle ako se „orlovi“ plasiraju, za učešće na najvećoj svetskoj smotri koja je zakazana od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

Srbija će igrati kvalifikacioni turnir u Beogradu, sa Novim Zelandom i Dominikanskom republikom, od 22. juna do 4. jula 2021. Kokoškov bi u mečevima za Tokio mogao da računa i na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića i Marka Gudurića, koji su u NBA timovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar