Foto: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

Nikola Jokić je bio oduševljen posle velike pobede Denvera nad LA Klipersima u utakmici broj šest polufinalne serije na Zapadu.

Nagetsi su slavili sa 111:98, iako su veliki deo utakmice ponovo bili u zaostatku.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje novinara posle meča, gde se meč prelomio, Jokić, koji je odigrao najbolju partiju u ovoj seriji, rekao je:

„Ne mogu da se setim specifičnog poena, mislim da su imali i veću prednost od 16 poena, jesam li u pravu? Da, 19. Ne znam šta se desilo. Počeli smo sa tim mini serijama, smanjivali na minus devet, pet, pa na dva…Mislim da smo ih jurili, celo drugo poluvreme smo odigrali neverovatno dobro.“

PROČITAJTE JOŠ: Dok je veliki Medžik „lagao“, ceo svet se naklonio Nikoli

Džamal Marej je posle jednog doskoka Pola Džordž povredio rebro, ali je nastavio meč.

„Ne znam, čak i da Marej ima slomljeno rebro, on će nastaviti. Šta god da se desilo u toj situaciji, on neće ostaviti tim. Da je nešto ozbiljno ne verujem da bi ovako mogao da završi utakmicu.“

Nikolu su pitali i otkuda mu tako snažne emocije, posebno u toj poslednjoj četvrtini meča, kada je, čak i kad nije bio na terenu, žestoko proslavljao svaki poen.

„Nije samo kod mene, kod svih nas je! Ovo je plej-of, ovo su eliminacije, znali smo da možemo da uradimo nešto više. Išli smo malo po malo, približavali smo im se i uspeli. Kada vam ide, kada imate taj ritam i momentum, postajete emotivni. Oni su promašivali, sve je išlo na našu stranu i statistički, tako da je taj momentum bio zaista dobar.“

Postali su specijalisti za preokrete. Srpski centar je rekao i da se u Denveru ne osvrću na to koliko gube u određenom trenutku.

„Da budem iskren, a možda će to nekom zvučati čudno, mi ne brinemo o tome. Igramo i zabavljamo se! Trener je rekao pre meča, ne zaboravite da uživate u igri! I u trećoj i četvrtoj četvrtini smo se stvarno zabavljali! Svi su bili nasmejani, osećali su se dobro jer smo igrali izuzetno. Kad igramo tako, samopouzdanje je na visini. Čak je i Tori Kreg imao nekoliko asistencija više nego obično“.

Prisetio se i srpski košarkaš i plej-of mečeva prošle sezone.

„San Antonio nismo pobedili tamo nekoliko godina, onda smo uspeli, ali su nam oni uzvratili na našem terenu. Imali smo dobar osećaj o toj seriji. U seriji sa Portlandom imali smo 3:1, dobru šansu da dobijemo tamo, u Denveru smo vodili 17 poena. I izgubili smo u toj sedmoj utakmici. Sad smo bili na 1:3. Najvažnije je da se zabavljamo, da ne osećamo taj pritisak.“

Ovo će Denveru biti četvrti put da uzastopno da igra seriju od sedam mečeva.

„Prošle godine imali smo mnogo vremena da se odmorimo. To će biti samo još jedna utakmica, idemo da igramo.“

Reporter ESPN je ove večeri rekao: trebali bismo odmah da počnemo utakmicu broj sedam sa Nagetsima na -16. Nikolu su za kraj pitali da li bi pristao na tako nešto.

„Hajde da ne budemo u toj poziciji. Oni su sjajan tim, talentovani su, vodi ih dobar trener, zastrašujući su ponekad. Mislim da je odbrana koju smo igrali u tom drugom delu presudila. Kad nema skoka, trudite se dalje, tražite te male stvari, pomažete onom do vas. Drugo poluvreme naša timska košarka bila je odlična“, zaključio je centar Nagetsa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar