Foto: Tanjug/(AP Photo/Aaron Gash

Ova tri takmičenja su na programu u subotu 18. februara.

NBA Ol-star vikend biće odigran od 17. do 19. februara u Solt Lejk Sitiju, saveznoj američkoj državi Juta, a sada su poznati svi učesnici ovog spektakla.

PROČITAJTE JOŠ

Rukovodstvo NBA lige saopštilo je imena košarkaša, koji će učestvovati u takmičenjima za najboljeg šutera za tri poena, zakucavanjima i „Skils čelendžu“ tokom Ol-star vikenda.

Nikola Jokić biće jedini predstavnik Denver Nagetsa, iako se očekivalo da će Kentavijus Kaldvel-Poup biti u takmičenju za najboljeg šutera.

U takmičenju za najboljeg trojkaša učestvovaće: Tajris Haliburton (Indijana), Tajler Hiro (Majami), Badi Hild (Indijana), Kevin Herter (Sakramento), Dejmijan Lilard (Portland), Lauri Markanen (Juta), Anferni Simons (Portland) i Džejson Tejtum (Boston).

U najatraktivnijem takmičenju u zakucavanjima takmičiće se Džeriko Sims (Njujork), Trej Marfi (Nju Orleans), Mek Meklang (Filadelfija) i Ki-Džej Martin (Hjuston).

Na početku subotnjeg programa biće održan „Skils čelendž“, odnosno takmičenje u veštinama.

U njemu će takmičiti tri ekipe od po tri člana. Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo učestvovaće u ovom takmičenju sa braćom Tanasisom i Aleksom. Pored njih, u timu „Džeza“ biće Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston. U timu „Rukija“ se nalaze Paolo Bankero iz Orlanda, Džabari Smit iz Hjustona i Džejden Ajvi iz Detroita.

Takmičenje se sastoji od četiri runde od kojih prve tri uključuju slobodna bacanja, dodavanja i štafetu.

Najbolja dva tima će zatim šutirati sa sredine terena kako bi se odredio pobednik.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar