Nenad Stefanović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Prvi rival "panterima" je Metalac, u polufinalu će jedna od te dve ekipe na pobedniča meča Vojvodina - Mega

FMP u četvrtak od 21 čas protiv Metalca započinje učešće na Kupu Radivoja Koraća. Protekle sezone „panteri“ su se odlično predstavili niškoj publici, igrali su polufinale i jedna lopta ih je delila od ulaska u produžetak sa favorizovanim Partizanom.

Žreb je takav da će doneti mnogo neizvesnih utakmica, ali i pruža šansu svim ekipama koje nemaju breme favorita za trofej da maštaju o utakmici koja će imati težinu „Žućkove levice“.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Nenad Stefanović ističe kako je žreb takav da iz njihove polovine svi legitimno žele da dođu do finala.

„Mi čitave sezone razmišljamo od utakmice do utakmice, zaista ne volimo da gledamo previše unapred. Glavni razlog za to je što nas čeka izuzetno teška utakmica u četvrtfinalu, protiv ekipe koja je u vrhu KLS i igra jako dobro uz iskusne igrače koji imaju iskustvo igranja u ABA ligi“, kaže Stefanović.

Na strani žreba gde su FMP i Metalac su još i Mega i Vojvodina, koji će snage u četvrtfinalu odmeriti u sredu od 21 sat.

„Spremamo se maksimalno ozbiljno za ovaj susret, kao i za svaki meč u ABA ligi. To je jedini ispravan način, a ambicija nam je da probamo da se što duže zadržimo u Nišu“, dodao je Stefanović.

Sastav FMP za Kup Radivoja Koraća u Nišu je: Čarls Dženkins, Čarli Mur, Milutin Vujičić, Paulius Valinskas, Nikola Šaranović, Nikola Manojlović, Ranko Simović, Aleksa Stepanović, Bo Bič, Ebuka Izundu, Nikola Janković, Marko Pavićević.

Prvog dana Kupa Koraća, u sredu, Partizan i Spartak od 18.00 otvaraju četvrtfinale, dok dan kasnije u istom terminu igraju Crvena zvezda i Borac.

Polufinala su u petak od 17.00 i 21.00, moguć je i večiti derbi, a finale je u subotu od 21 sat.

BONUS VIDEO Top 10 poteza 23. kola Evrolige