NBA
Foto: Reuters/Kevin Jairaj/USA TODAY/Guliver

Sezona NBA lige definitivno će biti nastavljena sa 22 kluba i svi mečevi biće igrani u Orlandu, počevši od 31. jula, odlučeno je u četvrtak na sastanku Borda guvernera lige.

Kako prenose brojni američki mediji, na čelu sa ESPN i „Atletikom“, najpre je odlučeno kada će biti ovogodišnji Draft i zakazan je za 15. oktobar. Lutrija, odnosno biranje ko će da bira igrača sa prvog mesta, održaće se 25. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ

Zatim se prešlo na glasanje oko nastavka tekuće sezone prekinute usled pandemije koronavirusa.

Samo jedan klub, Portland, bio je protiv usvojene ideje, dok je 29 ostalih klubova bilo – „za“.

Kako se i očekivalo, takmičenje će nastaviti 22 najbolja tima prema generalnom plasmanu, odnosno 13 iz Zapadne i devet iz Istočne konferencije. Zapravo, uključene su one ekipe koje bi mogle da se domognu plej-ofa.

Trebalo bi da se odigra nekoliko ligaških utakmica pre plej-ofa, takozvani plej-in, pričalo se o osam mečeva po klubu, ali zvanična potvrda se još samo čeka.

Restart NBA sezone očekuje se 31. jula, pre toga bi se ekipe okupile 30. juna i sedam dana kasnije bi se uputile za Orlando. Naredna (2020/2021) sezona trebalo da krene 1. decembra.

NBA ekipe koje nastavljaju sezonu:

Boston Seltiks, Bruklin Nets, Dalas Maveriks, Denver Nagets, Hjuston Rokets, Indijana Pejsers, LA Klipers, LA Lejkers, Memfis Grizlis, Majami Hit, Milvoki Baks, Nju Orleans Pelikans, Oklahoma Siti Tander, Orlando Medžik, Filadelija Seventisiksers, Feniks Sans, Portland Trejblejzers, Sakramento Kings, San Antonio Spars, Toronto Reptors, Juta Džez i Vašington Vizards.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar