Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Dve najsjajnije zvezde NBA lige, krilni igrač Milvoki Baksa Janis Adetokumbo i centar Denver Nagetsa Nikola Jokić, osvajači prethodne četiri nagrade za najkorisnijeg NBA igrača, pobrali su visoke pohvale od NBA komesara Adama Silvera na konferenciji za medije povodom NBA Abu Dabi utakmica 2022.

“Odakle da počnem? Evo od Janisa. On je samo neverovatan mladić. Mogu reći, videvši ga ovde u Abu Dabiju, da on jednostavno voli da komunicira sa ljudima. Ostaje duže da bi radio sa mladima na klinikama. Veoma ga vole svuda. On je, prema mom dubokom osećaju, građanin sveta. Neverovatno dobro predstavlja Grčku, iako su njegovi roditelji iz Afrike i sada živi u Sjedinjenim Državama.

PROČITAJTE JOŠ

Janis unosi pravu radost u igru. To se vidi po njegovom stilu igre i odnosu sa saigračima. I naravno, Janis kao igrač je dvostruki MVP. Neko ko igra uprkos povredama, uvek sa neverovatnom strašću. Podigao je igru na najviši nivo, a ipak ostavlja dodatno vreme za teretanu da nastavi da razvija svoju igru. On je ostvarenje sna za svakog NBA komesara.“

Adam Silver je ponovio već izrečene superlative na pitanje o Jokiću.

„Sve divne stvari koje sam rekao o Janisu, podjednako važe i za Nikolu“, rekao je. „Takođe neverovatan mladić. Veliki čovek, ali u mnogo čemu ima drugačiji stil od Janisa. Jokić je pravi mađioničar sa loptom. Neverovatno dobro predstavlja Srbiju. Neću da iznosim procenu za njegove šanse da ponovo osvoji MVP priznanje, već želim da istaknem da je on košarkaš čija igra donosi zadovoljstvo i radost svima koji ga  gledaju.”

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar