Damir Javor (desno)/Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Dubaija pobedili su Borac u Čačku sa 87:74 u meču četvrtog kola regionalne ABA lige.

Dubai je do pobede stigao na krilima Danila Anđušića koji je ubacio 16 poena na gostovanju kraj Morave, a pratio ga je Avudu Abas sa 15 i Ajzea Tejlor sa 13 poena, dok je Davis Bertans ubacio 10.

PROČITAJTE JOŠ:

U timu Borca su prednjačili Marko Pavićević i Paulius Valinskas sa po 16 poena, dok je Diante Boldvin imao 10.

Borac je držao korak tokom prve četvrtine koju je završio sa poenom minusa, dok je u drugoj do poluvremena Dubai uspeo da se odlepi na 47:36.

Tokom treće je Borac počeo da posustaje, pa je tokom četvrte Dubai imao i 18 poena viška u jednom trenutku i pobeda se nije dovodila u pitanje.

Sa ovog meča mnogo pažnje privukla je scena u kojoj se kao glavni akter našao slovenački sudija Damir Javor.

On je posle više opomena i priče sa delegatom rešio da izbaci jednog navijača koji se nalazio pored koša, a ostatak publike je to dočekao „na nož“.

Izbačeni navijač je posle rasprave ustao i krenuo ka izlazu uz psovke na račun Javora.

Izbačenog navijača je podržala publika, pa je Javor nakon toga dobio salvu uvreda od nekoliko hiljada okupljenih Čačana, koji su uglas vikali „P**i k***c, Javore“, a zatim su sva trojica arbitara počašćena uzvicima „lopovi“.

Dubaiju je ovo bila treća pobeda iz četiri meča, dok je Borac samo jednom pobedio u četiri utakmice. Istog dana odigran je i meč Mege i Mornara i Mega je ubedljivo slavila sa 84:59.

BONUS VIDEO: Dario Brizuela udario sudiju po zadnjici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar