Foto: KSS

Nataša Kovačević, bivša reprezentativka Srbije, koja je već nekoliko godina deo tima Košarkaškog saveza Srbije, dobila je veliko priznanje.

Srpska heroina dobila je pismo ambasade Francuske u Beogradu, u kome piše da joj je predsednik Francuske Emanuel Makron dodelio „Orden viteza Nacionalnog reda“.

PROČITAJTE JOŠ

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima, i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće.

Natašino angažovanje je bilo pravi pokazatelj i upečatljiva ilustracija francusko–srpskih odnosa u domenu sporta, izuzetne solidarnosti, uzajamne pomoći i međusobnog poštovanja.

„Počastvovana sam imenovanjem za viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske. Priznanje je svojevrsna kruna zajedničkom radu na unapređenju srpsko-francuskih veza, kao i veliki podstrek za budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost koju ću nastojati da opravdam“, rekla je Nataša Kovačević.

Istakla je i kome je sve posebno zahvalna.

„Snaga svakog pojedinca je u grupi ljudi koji ga okružuju, a u ovom našem poduhvatu posebnu zahvalnost dugujem ambasadi Francuske u Srbiji, gospodinu Žanu Pjeru Siutatu, Goranu Radonjiću, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, Sinesport produkciji, kao i mnogima drugima koji će se prepoznati“, rekla je Nataša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare