Foto: Tanjug/AP/Sue Ogrocki

"Poku? Taj momak je neverovatan, drugačiji", oduševljeno je za Nova.rs rekao trener Oklahome Mark Dagnolt o Alekseju Pokuševskom, novom srpskom NBA košarkašu.

Supertalentovani momak najbolji je pokazatelj kako rad i uloženi trud gotovo uvek isplate, ali i kako se neke stvari preko noći promene.

Pokuševski je stigao iz Olimpijakosa u NBA na mala vrata, samo što krupnim koracima grabi ka tome da ima izuzetnu karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

To se moglo zaključiti i iz reči Marka Dagnolta tokom video konferencije kojoj je Nova.rs imala ekskluzivno pravo prisustva, uoči meča sa Denverom koji je kasnije slavio 119:101 na svom terenu.

„Najveća stvar u celoj priči je što je Poku vrlo profesionalan, a tako mlad. Radio je neverovatno uoči početka sezone, ali su te utakmice mnogo drugačije od ovih takmičarskih“, rekao je Dagnolt za Nova.rs.

Ponosno i veoma pohvalno je trener Oklahome Siti Tandera, sa 35 godina drugi najmlađi u NBA, dalje pričao o 19-godišnjem Srbinu.

„Dosta je drugačiji nego što su inače ruki igrači. Prvi korak trenutno je da bude konstantan u igrama“.

Dagnolt je za naš portal podvukao kakav utisak je na njega ostavio Pokuševski, uz osmeh i izrečeno zadovoljstvo što se i u Srbiji prati njegova ekipa.

Mark Dagnolt u Zoom razgovoru o Pokuševskom
Mark Dagnolt; Foto: Zoom Printskrin

„Zaista radi neverovatan posao u svojoj prvoj sezoni. Svake noći je odličan i to je ono što je posebno impresivno“, zaključio je trener Oklahome.

Budući srpski reprezentativac imao je priliku da na delu vidi i fenomenalnog Nikolu Jokića, koji je još jednom MVP partijom vodio Denver do trijumfa.

„Jokić je neverovatan, ali ceo tim poseduje izuzetnu hemiju… Veoma je talentovan, gađa i trojke, ima 20+ poena u rukama svako veče“, dodao je Dagnolt uoči meča sa Nagetsima.

S druge strane, Poku nije imao baš sjajno veče, te je za 24 minuta imao četiri skoka, dve asistencije, jednu ukradenu loptu i blokadu, bez poena iz sedam pokušaja. Ipak, jasno je da u Oklahomi imaju velike planove za njega.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar