Ana Dabović i Sju Bird u duelu; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U noći između srede i četvrtka, 14. na 15. jul biće odigran jedinstven Ol-star meč u ženskoj verziji NBA lige, WNBA.

Utakmica koja će biti održana u Las Vegasu sa početkom od 01:00 posle ponoći biće prva na kojoj će snage odmeriti najbolje igračice WNBA sa jedne, odnosno košarkašice koje će na Olimpijskim igrama u Tokiju nositi dres reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

PROČITAJTE JOŠ...

Takođe, ljubitelji košarke koji budu pratili meč u Mičelob ULTRA areni imaće više razloga da uživaju u ovom događaju.

Pre svega, 17. utakmica najvećih zvezda WNBA lige poslužiće ujedno i kao generalna proba pred put u „zemlju izlazećeg sunca“ na turnir na kom će Amerikanke pokušati da dođu do sedmog vezanog zlata.

Reprezentaciju SAD predvodiće sada već legendarna Sju Bird iz Sijetl Storma, kojoj je ovo 12. izbor na Ol-star meč, kao i Dijana Taurasi, najbolji strelac lige i košarkašica Finiks Merkjurija. Za reprezentaciju će igrati i Tina Čarls iz Vašington Mistiksa, Silvija Fovls iz Minesota Linksa, Brijana Stjuart iz Sijetla, kao i Aja Vilson iz Las Vegas Ejsesa.

Pored meča, tokom kog će biti organizovana i počast upućena ženskoj reprezentaciji SAD iz 1996. godine, koja je smatrana najzaslužnijom za nastanak WNBA, a na kom će kao treneri biti čuvene Lisa Lesli i Tina Tompson, ljubitelji košarke će moći da uživaju i u takmičenju u brzom šutiranju trojki.

A što se same utakmice tiče, na njemu će zaigrati liderke u poenima (Taurasi), asistencijama (Bird) i skokovima (Fovls), na terenu će se naći tri košarkašice iz inostranstva – Liz Kambedž iz Australije, Džonkel Džons (Bahami) i Satu Sabali (Nemačka), a ovo je možda i poslednja prilika da na jednom mestu bude čak sedam igračica koje su u ovoj ligi provele više od jedne decenije – Sju Bird, Dijana Taurasi, Silvija Fouls, Kendes Parker, Devana Boner, Tina Čarls i Kortni Vanderslot.

Bonus video: Poen kojim je Đoković pokorio Vimbldon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar