Nikola Jokić i Džoel Embid Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najbolji košarkaš NBA lige biće poznat naredne nedelje, objavila je najjača liga na svetu.

Nikola Jokić je u prethodne dve sezone isto toliko puta bio najbolji igrač na svetu, a pitanje je hoće li to postati i treći put.

PROČITAJTE JOŠ:

U utorak će mu glavni kandidati za priznanje biti Džoel Embid i Janis Adetokumbo, a kako stvari stoje, Embid će naslediti Jokića.

Tačna satnica kada će pobednik biti objavljen jeste sedam popodne po američkom, odnosno jedan čas iza ponoći po srpskom vremenu.

I dok Jokić polako utire put ka finalu zapada pobedom nad Finiks Sansima u prvom meču polufinala konferencije (125:107), Embid je kao glavni konkurent povređen i ima problema sa kolenom.

Centar Filadelfija Seventisiksersa je i prethodnih sezona bio glavni konkurent Jokiću, a ove je bio najbolji strelac najjače lige na svetu.

Jokić je, sa druge strane, vodio Denver do prvog mesta u svojoj konferenciji u regularnom delu sezone.

Tokom dobrog njenog dela je imao tripl-dabl u proseku sa poenima, skokovima i asistencijama i tek je u finišu, kada je postajalo jasno da će Nagetsi igrati plej-of sa prednošću domaćeg terena, malo popustio gas.

Uz to je Jokića sitna povreda omela na terenu, pa brojke nisu bile kao sredinom sezone i analitičari su počeli da lobiraju da Embid dobije MVP nagradu.

BONUS VIDEO: Denver pobedom nad Minesotom u petoj utakmici prošao u polufinale zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar