Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Rodions Kurucs, poslednje pojačanje košarkaškog kluba Partizan, period iz Bruklin Netsa neće pamtiti po dobrom.

Mladi Letonac je u Netse stigao 2018. godine kao 40. pik na draftu, uspeo je da se izbori za nešto ozbiljniju ulogu, ali je po završetku svoje ruki sezone, što mu je donelo i nastup na „Rising stars“ utakmici u okviru Ol-star vikenda.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, početkom septembra 2019. stigle su i prve loše vesti. Košarkaš Bruklina je uhapšen zbog napada na svoju tadašnju devojku, a da situacija nije bila nimalo naivna pokazuju i informacije do kojih su došli novinari portala Njujork Dejli Njuz Grejem Rejmen i Trevor Bojer, pozivajući se na svoje izvore iz policije.

Navodno, Kurucs je 27. juna 2019. godine tokom rasprave sa devojkom prvo pretio samoubistvom, nakon čega je počeo da je davi, da bi je potom gurnuo na krevet, udario dva puta u predelu lica, ugrizao za usnu, i na kraju je podigao i bacio na okvir kreveta, usled čega je zadobila povredu rebara.

Iako mu je dopušteno da se brani sa slobode bez prethodno plaćene kaucije, Letonac je dobio zabranu prilaska svojoj tadašnjoj devojci. Epilog je usledio u martu 2021. godine, kada je Letonac priznao krivicu, nakon čega je osuđen na kaznu 16-nedeljnog učešća u programu o nasilju u porodici.

BONUS VIDEO: Vlade Đurović o debaklu reprezentacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar