Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Nakon poraza od Budućnosti, košarkaši Partizana dobili su još jedan "udarac", pošto je pobedom nad Cibonom Mornar povećao prednost u odnosu na crno-bele.

PROČITAJTE JOŠ...

Partizan je večeras u uzbudljivoj završnici u finišu „poklekao“ protiv Podgoričana, nakon čega je usledila nova loša vest, ovog puta iz Zagreba.

Crno-belima je bila neophodna pobeda Cibone kako bi zadržali kakav-takav priključak, ali su gosti iz Bara od samog početka krenuli silovito. Nakon šest minuta igre u prvoj deonici imali su prednos 18:11, da bi Cibona uspela da dođe do izjednačenja, 21:21.

Do kraja prve četvrtine Mornar je stigao do četiri poena prednosti (25:21), i od tada se nisu više vraćali. Sredinom druge četvrtine razlika je porasla na 15 poena (42:27), a njom je i završeno prvo poluvreme, 53:38.

Meč je definitivno prelomljen u trećoj četvrtini, kada je Smit na 41 sekundu pre kraja pogodio i odveo svoju ekipu na +21, a Jeremić trojkom samo zapečatio sudbinu Cibosa.

Na kraju, tim iz Zagreba je uspeo da smanji prednost na 14 poena minusa, ali ne i da ugrozi rivala (92:78).

Ovom pobedom Mornar je stigao do cifre od 12 trijumfa, čime je prednost u odnosu na Partizan povećao na pet mečeva, uz jednu utakmicu manje. Barani su trenutno prvi na tabeli, ispred Mege (9-5), Igokee (10-3), Crvene zvezde (10-2) i Budućnosti (10-2).

Sa druge strane, Cibona ima skor od tri pobede i devet poraza, i zauzima 12. mesto na tabeli.

ABA liga, 15. kolo

FMP – Split 96:92

Budućnost – Partizan 80:72

Cibona – Mornar 78:92

Nedelja

17:00 Zadar – Mega

19:00 Igokea – Krka

odloženo Borac – Crvena zvezda

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar