Foto: Budućnost Voli/ABA

Košarkaši Partizana poraženi su od Budućnosti rezultatom 80:72 u meču 15. kola ABA lige i tako šanse za plasman u plej-of sveli na minimum.

Crno-beli su u meč ušli svesni da im je samo pobeda garant ostanka u trci za doigravanje, ali je Budućnost na početku bila bolja i posle šest minuta igre imala prednost 11:6 zahvaljujući Nikoliću i Dela Valeu. U tim momentima razigrao se Uroš Trifunović, pogodio dve trojke, jedan šut za dva poena, a trojkom Perkinsa i košem Jankovića iz reketa razlika je otišla na +5 u korist crno-belih, 21:16.

PROČITAJTE JOŠ...

Budućnost je preko Kobsa uspela da priđe na poen zaostatka pre kraja prve deonice (21:20),  potom i do preokreta (24:21) preko Mitrovića i Ivanovića. Novo izjednačenje doneo je Mika trojkom (29:29), ali su Ivanović i Rid serijom 5-0 ponovo Podgoričane odveli na pet poena viška.

Partizan je u nekoliko navrata uspeo da priđe, ali ne i da preokrene, a Kobs je košem u poslednjoj sekundi poluvremena doneo svojoj ekipi pet poena viška, 41:36.

U trećoj ćetvrtini Partizan je preko Pejdža i Tomasa uspeo da dođe do izjednačenja, nakon čega je viđena prava rezultatska klackalica. Pejdž je pogodio tri trojke, sa druge strane Budućnost je pogađala uglavnom sa linije za slobodna bacanja, pa je pred završnih 10 minuta rezultat bio 54:54.

Već na samom početku Ivanović je prvo pogodio trojku, zatim i tri slobodna bacanja nakon faula Perkinsa za 64:57, a košem Apića sa penala Budućnost je na 2:06 otišla na 10 poena (75:65).

Razigrao se tada Rade Zagorac, pogodio prvo za dva pod faulom, potom i trojku, a kada je Miler Mekintajer iskoristio sjajan blok Mozlija i na 46 sekundi primakao svoj tim na -3, činilo se da će uslediti drama.

Nije to dopustio Ivanović i trojkom 22 sekunde pre kraja odveo Podgoričane na 78:72, dok je konačan rezultat postavio Dela Vale sa linije za slobodna bacanja nakon nesportskog faula Zagorca.

Partizanu je ovo bio osmi poraz u sezoni, dok Budućnost ima skor od 10-2.

Podgoričane je predvodio Ivanović sa 25 poena, Dela Vale je imao 17, dok je kod Partizana bolji od ostalih bio Zagorac sa 14, Mika je dodao 11 a Perkins 10.

ABA liga, 15. kolo

Dvorana: Morača, 18 časova

Sudije: Miloš Koljenšić, Josip Radojković, Dragan Porobić

Budućnost – Partizan 80:72 (20:21, 21:15, 13:18, 26:18)

Budućnost: Kobs 9, Ivanović 25, Edžam 0, Šehović 0, D. Nikolić 6, Apić 8, Mitrović 7, Dela Vale 17, Z. Nikolić /, Popović 2, Rid 6, Žugić /

Partizan: Miler-Mekintajer 7, Mika 11, Zagorac 14, Pejdž 9, Dangubić 3, Jaramaz /, Veličković 0, Perkins 10, Janković 2, Tomas 4, Trifunović 9, Mozli 3

Foto: Sofascore/Printscreen

Kraj!

Tačku na pobedu Podgoričana stavio je Ivanović trojkom, da bi u poslednjim trenucima meča nervozni Zagorac napravio nesporski prekršaj nad Dela Valeom, koji je sa linije za slobona bacanja postavio konačnih 80:72.

40′ Miler Mekintajer!

Sjajan napad Partizana, Mozli je otvorio prostor svom pleju, a Amerikanac položio, 75:72! Serija 7-0.

39′ Sjajna rola Zagorca

Pogodio je prvo uz faul, potom i trojku krilni košarkaš Partizana, crno-beli na pet poena minusa 1:14 pre kraja meča!

38′ Koraci Zagorca

Partizan ima 14 izgubljenih lopti i -8 na 2:10 pre kraja meča… Nakon što je napravio grešku u koracima, Zagorac je faulirao Apića, a Budućnost otišla na deset poena viška, 75:65.

37′ Mitrović uz faul, Zagorac za tri

Faulirao je Mika Mitrovića pri šutu, nekadašnji kapiten Zvezde pogodio i dodatno slobodno bacanje, uzvratio je Zagorac za tri, ali je Ivanović doneo novih osam poena viška pogođenim flouterom, a nakon što je Mozli promašio zicer, Budućnost je imala napad, Popović pogodio, ali je zamalo zakasnio sa izbacivanjem lopte.

36′ Četvrti prekršaj Šehovića

Fauliran je Miler Mekintajer, u nastavku akcije Pejdž je promašio trojku, ali je Zagorac uspeo da spreči da lopta završi u autu, a potom i položio.

35′ Problem za Partizan

Nakon Mozlija, i Perkins ima četiri lične greške, a Ivanović svojim 20. poenom donosi osam poena prednosti Podgoričanima, uz napad, nakon što je Mitrović iskoristio loš pas Perkinsa da ukrade loptu.

34′ Greška Mike

Pejdž je krenuo ka ćošku, Mika je pomislio da je van reketa, pa je lopta zaršila u autu. Srećom po Partizan, Popović nije pogodio za tri, a Tomas je nakon gužve uhvatio loptu u napadu i pogodio za dva. Uzvratio je Apić, domaći sastav čuva sedam poena prednosti, 66:59.

33′ Očajan faul Perkinsa

Faulirao je Ivanovića pri šutu za tri poena, Ivanović je pogodio sva tri „penala“, +7 za Podgoričane, 64:57.

33′ Perkins za Partizan, Ivanović za Budućnost

Podgoričani vode 61:57.

31′ Treća trojka Ivanovića

Dobru odbranu igrao je Zagorac, izbio loptu Ivanoviću, ali je košarkaš Budućnosti pogodio sa sedam metara, 57:55. Nakon lošeg napada Partizana i greške Mozlija, kom je lopta prošla kroz noge, usledila je kontra Podgoričana, sjajan roling Mitrovića, asistencija, a Dela Vale sa penala povećao na 59:55.

Počinje poslednja četvrtina

Već u prvom napadu Ivanović je dobio tehničku grešku nakon što je prigovorio jer nije dosuđen prekršaj, potom je tehnničku dobio i trener Podgoričana Mijović, a Trifunović pogodio jedno slobodno bacanje.

30′ „Mrtva lopta“ uvod u haotičan napad Partizana

Nakon jednog promašaja Trifunovića više igrača se bacilo po loptu, do nje su u istom trenutku došli Popović i Mika, pa je dosuđena „mrtva lopta“. Mika je morao da napusti igru zbog problema sa ramenom, Mozli doneo napad crno-belima, ali nisu uspeli Mozli, Perkins i Tomas nakon ofanzivnih skokova da postignu poene, dok je Luka Mitrović zakasnio. pa je pred završnih 10 minuta rezultat 54:54.

29′ Dela Vale poravnava rezultat

Promašio je jedno ali pobodio drugo slobodno bacanje nakon faula Perkinsa, pa na ulasku u poslednji minut treće deonice imamo egal – 54:54.

Foto: ABA liga/Budućnost Voli

28′ Loš pokušaj Mike i stalne smene u vođstvu

Prava rezultatska „klackalica“, nakon promašaja Mike Amerikanac je odigrao dobru odbranu nad bekom Budućnosti Kobsom, ali je u završnici napada lopta stigla do Mitrovića na asistenciju Rida. Upravo je Rid faulirao Miku, on pogodio oba bacanja i doneo prednost crno-belima, 54:53.

27′ Vezani faulovi Partizana

Loš napad domaćeg sastava pokušao je iz teške situacije da završi Mitrović, ali nije bio precizan, dok je sa druge strane dosuđen faul u napadu Perkinsu, Dangubić faulirao Ivanovića, i sa linije za slobodna bacanja smanjio rezultat na 52:51.

26′ Mika!

Asistirao je Mozli, Mika pogodio svoju drugu trojku, crno-bel ivode 52:49!

Trifunovićev potez posebno oduševio

U samoj završnici poluvremena mladi košarkaš Partizana uputio je savršenu asistenciju ka Vilu Mozliju za atraktivno zakucavanje, što je posebno istaknuto na stranici ABA lige:

26′ Pejdž!

Treća trojka od početka deonice Markusa Pejdža, Partizan vodi 49:48.

25′ Egal u Podgorici

Prvo je Pejdž pogodio trojku, zatim je Dela Vale vratio vođstvo svom timu, da bi Miler Mekintajer ponovo prednost doneo Partizanu, 46:45. Pejdž je faulom pri šutu za tri poena poslao Dela Valea na liniju penala. Pogodio je Italijan sva tri.

22′ Prazan hod u Morači

Šut Tomasa iz okreta nije bio precizan, potom ni Budućnost nije uspela da poentira, a Dela Vale sjajnom odbranom nad Mozlijem doneo svom timu novu priliku da dođe do poena. Usledila je serija grešaka, Nikolić i Mozli su poslali po loptu u aut, a Pejdž trojkom prekinuo loš period oba tima.

Počinje treća četvrtina

Trojka Pejdža, potom i koš Tomasa iz teške pozicije, nerešeno je u Morači, 41:41.

A navijači?

Ima zadovoljnih, ima optimističnih, ali i onih koji veruju da bi pojedinci trebalo da napuste crno-bele:

Šta kaže statistika?

Partizan posle prvih 20 minuta ima osam pogođenih šuteva za dva poena od 18 pokušaja, za tri šutiraju 6/11, uz 12 skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i sedam izgubljenih. Budućnost sa druge strane za dva šutira 12/17, za tri 3/10, uz 13 skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i pet izgubljenih.

20′ Fantastična asistencija Trifunovića, Kobs uz zvuk sirene

Najlepšu akciju na utakmici videli smo tokom poslednjeg napada Partizana, kada je Trifunović asistirao Mozliju za „alej-up“, ali je Kobs u poslednjoj sekundi pogodio sa poludistance i Budućnost odveo na pet poena viška pred poluvreme.

20′ Kobs uz faul

Projurio je bek Budućnosti pored Mozlija, utrčao u reket i pogodio uz prekršaj Mozlija, pa Podgoričani imaju 39:34.

19′ Nikolić preko Mike

Budućnost je na +3 nakon sjajnog koša Nikolića, koji je iskoristio malo prostora ispred Mike i preko Partizanovog centra pogodio za dva.

17′ Upisao se Miler Mekintajer

Promašio je trojku, ali je potom uspeo u nastavku napada nakon skoka u napadu da dođe do polaganja. Nakon novog promašaja Budućnosti, Mika košem iz reketa crno-bele primiče na 34:33.

15′ Faul u napadu Mozlija

Mogli su crno-beli, nakon dobre odbrane Perkinsa, do poena, ali je Mozli napravio faul u napadu, a Vili Rid horogom doneo prednost svojoj ekipi, 31:29. Sa druge strane Mozlijev šut je izašao iz obruča, a Ivanović trojkom razliku povećao na +5, 34:29.

14′ Trojka Mike

Partizan dobro šutira za tri poena, ovog puta precizan je bio bivši centar Sakramento Kingsa, pa je opet nerešeno, 29:29.

12′ Zagorac krunisao lepu akciju

Tečno je išla lopta, stigla do Zagorca koji je lepim prodorom došao do zicera i pogodio, ali je nakon slabe odbrane Apić dobar pik’en’rol pretvorio u poene za Budućnost. Nije Mika uspeo da zakuca, pogodio je trojku Ivanović, ali i Perkins sa druge strane, 29:26.

11′ Odlična odbrana Apića

Izbio je loptu Perkinsu, a potom asistirao Ivanoviću koji je bio sam ispod koša, Podgoričani imaju 24:21. Filipovski je zatražio minut odmora kako bi u začetku presekao seriju Budućnosti.

11′ Mitrović iz reketa

Bivši kapiten Crvene zvezde prvim poenima donosi prednost Budućnosti, 22:21.

Počinje druga četvrtina 

Prvi napad ima Partizan.

Kraj prve četvrtine 

Partizan vodi 21:20.

10′ Kobs smanjuje

Fauliran je bek Budućnosti, i sa linije za slobodna bacanja primakao domaći sastav na poen minusa, 21:20.

10′ Faul u napadu Edžama

Budućnost je imala šansu da priđe, ali je Kanađanin u dresu Podgoričana napravio faul u napadu, nakon kog je Veličković sjajno asistirao Jankoviću, pa je Partizan otišao na pet poena viška. Sa druge strane Popović je pogodio „dugu dvojku“, a napad Partizana prekinut je nakon greške Novice Veličkovića u koracima.

8′ Kakva serija Trifunovića

Vezao je osam poena Trifunović, trojku je pogodio i Perkins, Partizan vodi 19:16.

6′ Konačno poeni iz igre crno-belih

Prvo je Rade Zagorac pogodio iz reketa, uzvratio je sa poludistance Dela Vale, a potom je Uroš Trifunović vezao pet poena, 11:11.

5′ Mozli polovičan

Faul je napravio Edžim, ali je centar Partizana iskoristio tek jedno slobodno bacanje. Ne blista ni Budućnost, pa je Kobs promašio težak šut.

4′ Dobra odbrana Partizana, ali…

Ne uspevaju crno-beli da dođu do poena, pa je Dangubić promašio šut sa poludistance, potom je i Veličković nakon skoka u napadu bio neprecizan, pa nakon nešto preko četiri minuta igre imaju samo tri postignuta poena.

3′ Nastavlja se serija „penala“ 

Novi faul igrača Partizana pri šutu, Rid je iskoristio jedno slobodno bacanje za 7:3, nakon čega je Tomas u napadu Partizana napravio grešku u koracima.

2′ Problem za Partizan na samom početku

Markus Pejdž je napravio drugu ličnu grešku, Dela Vale pogodio slobodna bacanja, a nakon nove greške beka crno-belih Tomas je faulirao Nikolića, a Budućnost stigla do 6:3. Tomas je u narednom napadu promašio šut za tri.

1′ Prvi napad ima Budućnost

Nije prošao „alej-up“, Mekintajer je pronašao Dangubića a on pogodio trojku. Dela Vale uzvraća za dva, crno-beli vode 3:2.

Dobrodošli na prenos meča 15. kola ABA lige između Budućnosti i Partizana na portalu Nova.rs!

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram