Foto: Starsport

Košarkaši Partizana porazom od Budućnosti svoje šanse da se domognu doigravanja sveli su na minimum. Ne i u potpunosti izgubili, ali je sada sve u domenu teorije..

PROČITAJTE JOŠ...

Poraz od Budućnosti, inače osmi od početka sezone, nije samo ekipu Saša Filipovskog bacio na učinak ispod 50 posto, već klub iz Humske spustio na šestu poziciju.

Šta je neophodno kako bi Partizan došao do četvtog mesta?

Narodski rečeno – čudo.

Crno-belima je do kraja ostalo još 10 utakmica, ne računajući meč protiv Primorske, koja je odustala od takmičenja, a ekipe koje se nalaze ispred crno-belih imaju sledeći skor:

Mornar 11-2 (dve utakmice manje), Mega 9-5 (jedna utakmica manje), Igokea 10-3 (dve utakmice manje), Crvena zvezda 10-2 (tri utakmice manje), Budućnost 10-2 (tri utakmice manje).

Ispred Partizana je praktično i Cedevita Olimpija, koja ima jedan bod manje od crno-belih, pa na tabeli trenutno zauzima slabiju poziciju, ali čak i da izgubi sva tri meča, tim iz Ljubljane će svejedno preskočiti crno-bele jer ima dve pobede više uz tri meča manje.

U sezonama ABA lige sa 14 timova koje su igrane u prošlosti sa četvrtog mesta u plej-of su išli timovi sa rasponom od sedam (Crvena zvezda, 2008/09) do 11 (Olimpija, godinu dana kasnije). Kako je verovatnije da će ove godine magična cifra za plasman u plej-of biti osam, jasno je da je Partizanu neophodno da bar tri od šest ekipa koje se trenutno nalaze ispred njega (Mega, Igokea, Cedevita) do kraja sezone izgube najmanje po pet utakmica.

Sa druge strane, čak ni savršen skor od 10 vezanih pobeda ne garantuje Partizanu plasman u doigravanje, jer bi tako sezonu završili sa skorom 18-8, dakle na samoj granici, dok dva poraza u narednom periodu od nastavka Partizanove sezone čine samo formalnost, jer bi bilo neophodno da Mornar, Crvena zvezda i Budućnost izgube najmanje osam, a Igokea i Cedevita sedam susreta, što je, iz ove perspektive, gotovo neverovatno.

Na „vodenicu“ Partizana ne ide ni raspored, jer ih očekuju dueli sa FMP-om, Cedevitom i Igokeom, pa je utisak da je pitanje dana kada će crno-beli i matematički okončati svoje šanse za plasman među prva četiri tima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar