EPA-EFE/ALI HAIDER

Sjajni dueli u okviru priprema za Mundobasket

Sve reprezentacije koje učestvuju na Mundobasketu polako privode pripreme kraju, a deluje da su Sjedinjene Američke Države ipak prvi favoriti za zlato.

Selekcija SAD je u petak savladala Grčku rezultatom 108:86 i time pokazala da ozbiljno konkuriše za zlato.

PROČITAJTE JOŠ:

Etihad Arena u Abu Dabiju je bila lokacija odigravanja ovog prijateljskog susreta, a Amerikanci su bez većih problema kontrolisali ovaj meč.

Već u prvoj deonici SAD su imale dvocifrenu prednost, pa je bilo jasnod a meč ide samo u jednom smeru.

Grci su zapretili u drugoj deonici, ali više od toga nisu mogli.

Entoni Edvards ubacio je 21 poen uz četiri skoka, dok je Kameron Džonson imao 13, a Džeren Džekson i OStin Rivs po 11 poena.

U redovima Grčke, videli smo po 12 poena Nikosa Rogavopulosa i Panajotisa Kalaicakisa, po 11 su imali Jorgos Papajanis i Tomas Vokap, a 10 je postigao Janulis Larencakis.

Ove dve selekcije igraće i u grupnoj fazi Mundobasketa, koji počinje 25. avgusta, a sa njima u grupi su još i Novi Zeland i Jordan.

PROČITAJTE JOŠ:

U sklopu priprema videli smo i jedno veliko iznenađenje, pošto je reprezentacija Dominikanske Republike pobedila Kanadu sa 94:88.

Kanada važi za jednu od najjačih reprezentacija na Mundobasketu, iako će igrati bez Džamala Mareja, ali daleko od toga da treba otpisivati Dominikansku Republiku.

Predvodnik pobede bio je Karl Entoni Tauns sa 20 poena, pest skokova i sedam izgubljenih lopti, 20 poena imao je Luis Figeroa, dok je 10 poena i 12 skokova upisao Delgado.

Kod Kanade Lugenc Dort je imao 13, Tre Bel Hejn 12, a Dilon Bruks i Ar Džej Beret po 10 poena.