Nikola Jokić i Džoel Embid Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Čeka se odgovor Embida

U NBA ligi već sezonama unazad najviše se priča o rivalstvu Džoela Embida i Nikole Jokića, a oni su ponovo bili tema u studiju ESPN-a.

Amerikanci su analizirali NBA raspored za narednu sezonu, a očekuje se da bitku za MVP nagradu, a možda i trofej, vode upravo Jokić i Embid.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi smatraju da je Kamerunac prošle sezone nezasluženo odneo MVP nagradu, dok je Jokić u plej-ofu pokazao ko je glavni, te je poveo denver ka prvoj tituli u istoriji.

Ono što je zanimljivo jeste da Embid nije igrao u Denveru od 2019. godine, iako je u jedinom duelu protiv Jokića prošle sezone bio individualno bolji, ali u Filadelfiji.

Novi duel bi trebalo da imaju predstojećeg januara kada će Denver i Filadelfija odigrati dva meča u devet dana, prvi u Pensilvaniji 16, a drugi u Koloradu 27.

„Želim da gledam Embida protiv Jokića. Da li ćemo? Videćemo. Jednostavna činjenica je da Embid nije igrao u Denveru od novembra 2019. Bilo je povreda, kovid, odmaranja. Mislim da je razvio alergijsku reakciju na nadmorsku visinu“, u šaljivom tonu rekao je reporter ESPN Tim Mekhemon.

PROČITAJTE JOŠ:

Na ove reči nadovezao se i Ričard Džeferson, bivši NBA as.

„To se zove ‘srpski grip’. To je stara stvar, imali smo ‘Šekov grip’, ‘Kobijev grip’, ‘Džordanov grip’, ima različitih gripova. Trenutno imamo srpski. Da samo kažem, Džoele, ne smatram da izbegavaš Jokića. Ali od ovog trenutka ću pričati da izbegavaš Jokića dok ne budete igrali jer sam video kako dominiraš protiv njega u Filadelfiji, a on nije dobio šansu za revanš u Denveru. Zato ću reći da izbegavaš Jokića i jedva čekam da vidim šta će se dogoditi. Kako ćeš odgovoriti“, bio je i oštar Džeferson.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar