Janis Adetokumbo, Foto: AP Photo/Matt York

Milvoki Baksi su savladali Finiks Sanse na gostovanju u okviru pete utakmice velikog finala NBA lige rezultatom 123:119 i tako poveli sa 3:2 u seriji.

Ovo je bio prvi meč finala koji je dobio gostujući tim, pa će Baksi u narednom šestom meču imati priliku da pred svojim navijačima osvoje titulu prvaka NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Meč su obeležile velike serije i preokreti oba tima, ana kraju su se posle uzbudljive završnice bolje snašli gostujući igrači.

Milvoki je predvodio Janis Adetokumbo sa 32 poena, devet skokova i šest asistencija uključujući i ključno zakucavanje na manje od minut pre kraja utakmice. Pratio ga je Kris Midlton sa 29 poena, sedam skokova i pet asistencija, a čak sedam je dao u poslednja tri minuta kada se meč lomio. Odličan meč je odigrao i Džru Holidej koji je zabeležio 27 poena uz 13 asistencija.

U redovima domaće ekipe je briljirao Devin Buker koji je bio najefikasniji igrač utakmice sa 40 poena uz četiri skoka i tri asistencije, a pratili su ga Kris Pol sa 21 poenom i 11 asistencija i Deandre Ejton sa 20 poena i 10 skokova.

Sam početak utakmice je nagoveštavao drugačiji ishod.

Finiks je sjajno otvorio meč i već u prvoj četvrtini su stekli velikih 16 poena prednosti. Pogađali su Ejton, Buker i Krauder i delovalo je da Sansi idu ka ubedljivoj pobedi.

Međutim, već do poluvremena se sve preokrenulo jer je Milvoki počeo da pogađa i serijom 14:3 na startu druge deonice smanjuju prednost, koju do poluvremena okreće u svoju korist i sa tri poena viška odlaze na veliki odmor.

Nastavili su Baksi u istom tempu i u drugom poluvremenu kada su počeli da stvaraju osetniju prednost koja je išla i do 13 poena razlike u trećoj četvrtini.

I u poslednjoj deonici je ekipa Majka Badenholzera kontrolisala igru i rezultat i činilo se da kada je Midlton ubacio poene za prednost od 10 razlike na tri minuta do kraja, da će Milvoki uspeti da bez drame dođe do pobede.

Tada Buker uz pomoć Ejtona i Pola pravi seriju kojom Finiks dolazi do svega poen zaostatka na manje od minut do kraja, ali  Džru Holidej krade loptu i baca lob pas za zakucavanje Adetokumbu i zajedno donose veliku pobedu Milvokiju.

Baksi će tako posle tačno 50 godina imati šansu da osvoje drugu titulu u klupskoj istori, a meč se igra u noći između utorka i srede u 3.00 po našem vremenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar