Svetislav Pešić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Selektor fokusiran na pripreme sa ekipom.

Reprezentacija Srbije u ključne bitke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i na Evrobasketu ide bez dugogodišnjeg kapitena Miloša Teodosića. To je odluka selektora Svetislava Pešića koja je mnoge ostavila u šoku, jer niko nije mogao da pretpostavi takav razvoj situacije.

PROČITAJTE JOŠ

Ubrzo je stigla i informacija da je selektor otpisao i Alena Smailagića koji se vratio u Partizan i trenira sa klubom, a selektor se tim povodom do sada nije oglašavao.

Kako stvari trenutno stoje, Pešić bi po prvi put o svemu mogao da progovori 15. avgusta, dva dana pred prijateljsku utakmciu sa Slovenijom u Ljubljani.

Do tada će selekcija Srbije raditi u tišini i iza zatvorenih vrata, a u tom periodu bi trebalo da odigra i prijateljski meč sa Crnom Gorom bez prisustva javnosti.

Do tada će svi morati da se strpe i sačkeaju obrazloženje selektora za odluku da na put ne povede Teodosića i to nakon početka priprema.

To je posebno pogodilo i njegovu supurugu Jelisavetu Orašanin koja je sa više objava na društvenim mrežama pokazala da joj nije svejedno što njenog spuruga nema na spisku, a oglašavali su se i Nemanja Nedović i Stefan Marković i slikama pružili podršku legendi sprske košarke.

Ovo je prvi put da je Teodosić izostavljen sa spiska pošto je prethodne nastupe propuštao zbog povrede.

On je Evrobaskete 2013. i 2017. godine propuštao zbog povreda, a iz istih razloga nije nastupao ni u Kini, na Mundobasketu 2019. godine.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije 

BONUS VIDEO  Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare