Osvojio je sve: Tepić završio karijeru, ostaje u Megi

Podeli:
Milenko Tepić završio karijeru
Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

Košarkaš Mege i bivši reprezentativac Srbije Milenko Tepić završio je igračku karijeru, ali će ostati u klubu na poziciji tim menadžera.

Tepić je prošlog leta pojačao Megu i velikim iskustvom izuzetno je doprineo rezultatima kluba, kao i velikom napretku mladih košarkaša.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić je istakao da mu je veoma drago što je Tepić izabrao da ostane u klubu.

PROČITAJTE JOŠ

„Milenko je ove sezone ne samo igrački, već i svojim savetima i iskustvom, puno doprineo odličnim rezultatima i individualnom napretku igrača i veoma nam je drago što će nastaviti da bude deo kluba. Čestitamo mu na sjajnoj igračkoj karijeri, sigurni smo da će se kao neko ko je već upoznat sa sistemom Mege brzo uklopiti u novu ulogu i biti ništa manje uspešan“, rekao je Ćakić, prenosi klupski sajt.

Tepić je naveo da posle odluke da završi karijeru nije morao mnogo da razmišlja o predlogu da ostane u Megi na novoj poziciji.

„Samu odluku da završim igračku karijeru nisam doneo lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila da ostanem u klubu na poziciji tim menadžera, brzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vreme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gde su svi 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku“, rekao je Tepić.

Rođen je 27. februara 1987. godine u Novom Sadu i u bogatoj igračkoj karijeri je pored Mege nastupao još za Vojvodinu, Partizan (u dva navrata), Panatinaikos, Sevilju, Lijetuvos Ritas, PAOK (u dva navrata), Orlandinu, Brindizi, Vareze i Iraklis.

Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu 2011. uz dve titule u Grčkoj, dok je sa Partizanom osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća). Tepić je osvojio i četiri zlata na evropskim prvenstvima u mlađim nacionalnim selekcijama, a sa „A“ selekcijom Srbije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj.

„Verujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene“, poručio je Tepić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar