pešić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Proslavljeni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić odgovorio nam je na pitanje o selektorskom mestu reprezentacije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Pešić je ostao upamćen kao čovek koji je našem nacionalnom timu u seniorskoj kategoriji doneo poslednje zlatne medalje, prvo u Istanbulu 2001, a onda i u Indijanapolisu 2002.

Od tada do danas Srbija je osvojila još četiri srebrne medalje na velikim takmičenjima, od čega jednu Dušan Ivković, a tri Aleksandar Đorđević.

S obzirom na to da se „orlovi“ nisu plasirali u Tokio, jer su u finalu kvalifikacionog turnira izgubili od Italije 102:95, pojavile su se glasine da će Igor Kokoškov napustiti klupu Srbije, a da će ga naslediti Pešić.

Na pitanje ima li istine u tome, popularni „Kari“ za Nova.rs kaže da su takvi napisi „ispitivanje javnog mnjenja“.

„Ja mogu da pomognem i na drugi način (a ne samo kao selektor). Ali o tom potom. Sada sam sa familijom na odmoru“, dodao je Pešić za naš portal.

Nije precizirao kako bi tačno mogao da pomogne, osim u selektorskoj ulozi, a iskusni stručnjak ostaje „zakopčan“ i posle pitanja da li je imao kontakt s Košarkaškim savezom Srbije.

„Da li sam ja u policijskoj stanici? Molim vas“, našalio se slavni trener. Da podsetimo, Pešić je najskorije bio angažovan kao trener Barselone i katalonski klub je vodio do finala ACB lige 2020.

BONUS VIDEO: Kako su „orlovi“ zbog Italijana ostali bez Olimpijskih igara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar