Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Megu 81:77 i izjednačili u polufinalnoj seriji Superlige Srbije na 1:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugi meč je rešen u napetoj završnici četvrte deonice kada su pobednika odlučile nijanse. Dva različita poluvremena viđena su u hali „Ranko Žeravica“.

Tokom prvog su i Partizan i Mega pravili neverovatne skokove i padove u igri, u drugom su manje-više bili konstantni.

U takvim okolnostima jedna nesportska lična za Megu i jedna izgubljena lopta u trenucima kada Partizan vodi tri poena na tri minuta pre kraja bili su ključni.

Tim pre što je ubrzo usledila prelomna trojka Radeta Zagorca kojom je Partizan otišao na 79:73 i ostao u polufinalnoj seriji.

Najefikasniji je kod pobednika bio Erik Mika sa 19 poena i pet skokova, Nemanja Dangubić je dodao 14 poena, a Ognjen Jaramaz je imao 11 poena i deset asistencija.

Megu je predvodio Marko Simonović sa 15 poena, Filip Petrušev je dodao 13, Dragan Milosavljević 12, a Malkolm Kazalon 11.

Mega je odigrala vrhunsku prvu, a Partizan maestralnu drugu četvrtinu. Ekipe su oscilirale u napadu, ali je bilo evidentno tokom serija jedne i druge ekipe da dvorana puca od energije.

„Ružičasti“ su najpre ušli u seriju na početku utakmice, mada su Novica Veličkovič i Erik Mika nagovestili dobar napad Partizana.

Crno-beli su sve poene ubacivali iz reketa, a za to vreme su Dragan Milosavljević i Filip Petrušev pogodili nekoliko trojki za prvu osetniju prednost Mege – 11:4.

Ubrzo se nadovezao i Megin junak iz prvog meča Malkolm Kazalon, košem za +9, da bi njegovim poenima Mega posle šest minuta igre vodila 17:6.

Posle slobodnih bacanja Marka Simonovića bilo je i +15 za goste u dvorani „Ranko Žeravica“, dok je Partizan bio u totalnom nokdaunu.

Uroš Trifunović je vratio zrno optimizma u poslednjim sekundama prve deonice, košem iz odbojke, koji će, uz obilatu pomoć Ognjena Jaramaza – probuditi Partizan.

Jaramazu je bez dileme pripala druga četvrtina. Možda je Erik Mika bio taj koji je najviše poentirao, ali bez Jaramazove organizacije i nekoliko njegovih lucidnih asistencija, Partizan bi gubio i na poluvremenu.

Foto: STARSPORT

A već do isteka 20. minuta crno-beli su bili u prednosti. Seriju su počeli da prave Dangubić, Miletić i Mika, ali treba istaći i Aleksu Stepanovića.

On se kao rezervista dobro snašao, čak u jednom momentu fantastično zakucao u lice Filipa Petruševa, da bi Partizan posle tri i po minuta druge četvrtine, zaostajao svega tri poena.

Mega je čuvala prednost do isteka sedmog minuta drugog perioda kada je egal vratio Miletić svojim zakucavanjem.

Simonović je u međuvremenu dobio treći faul, Boriša Simanić se nervirao, Mega je bila u minus fazi što se tiče napada, a Jaramaz joj je otežao trojkom za 38:34 u korist Partizana koji je na poluvreme otišao sa +2.

Treća četvrtina počela je dinamično i Mega je zaigrala bolje. Kazalon i Petrušev su vratili malo život u napad svog tima.

Foto: STARSPORT

Međutim, Partizan je bio spreman na to, pa je posle poena Mike i Jaramaza domaći tim imao poen prednosti.

Tada se dvema trojkama pridružio i Trifunović, pa se Partizan odlepio na 56:49, najveću prednost do tada.

Odbrana Mege je proradila, iznudila korake Mike i „ružičasti“ su se vratili u igru serijom od pet koševa.

Posle trojke Milosavljevića i novih poena Petruševa, imali su egal 59:59 na minut pre kraja treće četvrtine, završene sjajnom kombinacijom i flouterom Karla Matkovića i košem Dangubića za 0.7 sekundi.

Foto: STARSPORT

Nastavio je sa dva pogotka sa slobodnih bacanja za 65:63 odmah na startu četvrte četvrtine, ali je Milosavljević trećom trojkom okrenuo rezultat u korist Mege.

Do polovine poslednje četvrtine ubacio je i petu, ali da primakne svoj tim na poen zaostatka. Nije dugo potrajalo jer je Zagorac odmah ubacio trojku za Partizan i 75:71.

Upravo njegova trojka će se i kasnije ispostaviti presudnom. Mega je imala šansu da se približi, ali je Milosavljević izgubio loptu, Pejdž ju je ukrao, a Zagorac pogodio spolja za 79:73.

Ostalo je „ružičastima“ u tom trenutku još oko dva i po minuta da se vrati u meč, nakratko su i napravili dramu kada je Tepić ukrao loptu za zicer u poslednjih tridesetak sekundi i 80:77.

Međutim, tada je dosuđena druga nesportska lična greška Petruševu, on je isključen, a Dangubić je pogodio jedno slobodno bacanje koje se ispostavilo dovljnim za trijumf.

Sledeći meč se igra petog juna, a domaćin će biti ekipa Mege.

Partizan – Mega  81:77 (12:25, 28:13, 23:23, 18:16)

Dvorana: Ranko Žeravica, Beograd; Publika: Nekoliko stotina; Sudije: Jovčić, Glišić, Jerković

Partizan: Mika 19, Dangubić 14, Jaramaz 11, Veličković 7, Trifunović 8, Zagorac 8, Petrović 0, Pejdž 1, Stepanović 6, Miletić 7, Perkins 0, Janković 0. Trener: Aleksandar Matović.

Mega: Petrušev 13, Tepić 2, Simonović 15, Kazalon 11, Milosavljević 12, Kljajević 0, Momirov 8, Novak 5, Cerovina 2, Matković 6, Simanić 3, Langović 0. Trener: Vlada Jovanović.

Četvrta četvrtina:

40′ Pobeda Partizana u drami

Tepić je ukrao loptu u finišu za zicer i -3, Petrušev je napravio nesportsku ličnu na Dangubiću, drugu na meču i time je meč rešen u korist Partizana – 81:77.

38′ Trojka Zagorca, Partizan se odlepio

Crno-beli vode 79:73 posle nekoliko promašaja i loših odluka Mege. Zagorac je to kaznio novim pogotkom spolja zbog kog bi mogao da bude meč viner.

36′ Trojka na trojku!

Prvo Milosavljević, onda Zagorac, pa poeni Simonovića za 75:73 u korist Partizana.

34′ Veličković daje trojku, Partizan vodi

Trojka kapitena Partizana, Mega promašuje u gužvi u reketu, Markus Pejdž spušta loptu za Miku, a Partizan začas beži na četiri razlike – 72:68.

32′ Milosavljević pogađa kad treba Megi

Nova trojka Milosavljevića da preokrene rezultat posle slobodnih bacanja Dangubića – 66:65 za Megu.

Treća četvrtina:

Foto: STARSPORT

30′ Kakav koš Dangubića za minimalno vođstvo Partizana

Matković je bio precizan iz floutera koji mu je ostavljen „na tacni“, a Nikola Janković je fauliran na 0,7 sekundi pre kraja četvrtine. Nije pogodio nijednu bacanje, ali je Dangubić uhvatio promašaj i bacio je loptu kao „vruć krompir“. Pogodio je za 63:61 na kraju treće četvrtine za Partizan.

29′ Mega opet povela, Partizan se drži

Petrušev u kontri dobija faul, oba puta biva precizan sa linije penala i Mega je opet povela 59:58. Na liniji bacanja je završio i Miletić koji je bio polovično precizan 59:59.

28′ Zagorac promašuje zicer, trojka Milosavljevića

Ali zato Stepanović rešava akciju pod košem u maniru mnogo iskusnijeg visokog igrača od sebe – 58:54. Usledio je tek drugi koš Milosavljevića, ali nova trojka, možda veoma bitna – 58:57 za crno-bele.

26′ Odbrana Mege se malo pokreće

Simonović u napadu poentira uz faul, dok u reketu igrači Mege zaustavljaju Miku koji pravi korake – 56:54 za Partizan.

Foto: STARSPORT

25′ Dve trojke Trifunovića, najveća prednost Partizana

Vezao je dva dalekometna hica igrač Partizana i odveo svoj tim na plus sedam – 56:49 za crno-bele, Jovanović traži tajm-aut.

24′ Smenjuju se Partizan i Mega u vođstvu

Momirov, pa Jaramaz, nastavlja se klackalica rezultata u hali Ranko Žeravica. Sjajan tempo na startu drugog poluvremena, Partizan vodi 48:47.

22′ Bolji početak Mege

Trojka Kazalona, lep prodor Petruševa i poeni od table, nešto bolji početak igrača Mege. Partizan u ranoj fazi napada završava sve poenima, posle onih koje ubacuje Mika Partizan vodi 46:43.

Druga četvrtina:

Foto: Srdjan Stevanovic / Starsport

20′ Kakva završnica! Partizan vodi na poluvremenu

Trojka Momirova uz faul, pa onda faul na šutu Pejdža za tri poena u trenucima kad su crno-beli bili u naletu. Pejdž je pogodio samo jedno od tri bacanja, Momirov je iskoristio maksimum iz svoje akcije i na poluvreme se otišlo sa 40:38 za Partizan.

18′ Mega u problemima, Dangubić za vođstvo Partizana

Sjajna odbrana Partizana, kombinacija Stepanovića i Miletića za izjednačenje 33:33. Marko Simonović pravi treći faul, dok Dangubić kuca, a Jaramaz pogađa trojku za 38:34 u korist Partizana.

16′ Ponovo Jaramaz sjajan, Partizan na -2

Dva promašaja igrača Partizana, Jaramaz seče kontru Mege ukradenom loptom i asistira Miki za poene na drugom obruču. U međuvremenu je Novak pogodio trojku, ali onda napravio dve greške zaredom – 30:28 za Megu.

14′ Fantastične asistencije Jaramaza, velika kriza Mege

Koriste to njegovi saigrači jer posle dve odlične asistencije, Mika približava Partizan na samo pet poena zaostatka. Pogodio je koš, dobio i faul pride. Simanić je na drugoj strani počeo da se nervira zbog dosuđene greške, a Stepanović je zakucao u lice Filipa Petruševa, posle nove asistencije Jaramaza – 27:24 za Megu.

12′ Dangubić pogađa trojku

Prva trojka iz četvrtog pokušaja za Partizan, Simanić je prethodno poentirao za Megu. Miletić se upisao za crno-bele uz faul Simanića, pa su crno-beli pronašli ritam u napadu koliko-toliko mada gube 27:17.

Prva četvrtina:

Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

10′ Mega imala i +15

Smanjuje Partizan zaostatak polaganjem iz odbojke Uroša Trifunovića. Loša, jako loša četvrtina crno-belih koji zaostaju 13 razlike – 25:12, mada je Mega imala i celih 15 razlike.

8′ Partizan smanji, Mega opet poveća

Momirov je sa linije za slobodna bacanja vratio 11 razlike za svoj tim, nedugo pošto je Rade Zagorac polaganjem ublažio zaostatak Partizana – 19:8 vodi Mega.

6′ Dvocifrena prednost Mege

Dvaput se dobro brani Mega posle sjajnog zakucavanja Dangubića i odlazi na +11 posle šest minuta igre – 17:6.

4′ Mega razbija u tranziciji i povećava prednost

Partizan loše organizuje akcije, to kažnjavaju igrači Mege sa dva pogotka, jednim Petruševa s poludistance, a jednim Kazalonovim u kontri 13:4 za Megu.

3′ Brze trojke „ružičastih“

Lepa asistencija Jaramaza za Miku, ali onda odmah trojka Milosavljevića. Još jednu je ubacio Petrušev, drugu od početka meča i Mega vodi 9:4.

2′ Tvrd početak, vodi Mega

Novica Veličković je upisao prve poene na meču, ali su onda Filip Petrušev i Marko Simonović to preokrenuli. Filip jednim pogođenim bacanjem, Simonović u reketu teškom dvojkom – 3:2.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar