foto: Dusan Milenkovic / STARSPORT

Spreman je da se pokaže u najboljem svetlu

Novi košarkaš Partizana, Mateuš Ponitka, govorio je o očekivanjima pred novu sezonu.

Partizan je u sredu organizovao „Media day“ i tu su igrači i trener Željko Obradović razgovarali sa predstavnicima medija.

„Ne pamtim kad sam u sklopu priprema bio na planini, lepo je bilo vratiti se. Kopaonik, hotel i celo okruženje je bilo fantastično. Imali smo vremena da radimo na detaljima. Igrali smo turnir u Bosni, prelepu utakmicu protiv Fuenlabrade koja je pokazala zašto je Partizan poštovan u svetu. Posle toga dva turnira, znate kako je bilo tamo. Bilo je vremena da se pripremimo, da vidimo prednosti i mane ovog tima i bićemo spremni za sledeće utakmice“, počeo je Ponitka.

Pročitajte još

Partizan je uspeo da zadrži dobar deo tima od prošle godine i to bi trebala da bude prva snaga crno-belih.

„Pre svega imamo srž tima koji je ostao od prošle sezone, momci koji znaju kako se dobijaju utakmicu. Imamo i novih momaka koji mogu pomoću u raznim aspektima. Novajlije koji donose svoje prednosti. Igraćemo timsku košarku. U svetu se to zaboravlja, ali probaćemo da uradimo to“, dodao je poljski košarkaš.

Objasnio je kako vidi svoju ulogu u Partizanu.

„Radim sa odličnim trenerima, sa odličnim igračima u odličnom gradu. Na meni je velika odgovornost, trebam da dam sve od sebe i to je to“ istakao je Ponitka.

Otkrio je šta mu je najviše privuklo pažnju u Beogradu.

„Hodao sam okolo, noge su mi dobro, rame i dalje povređeno, išli smo okolo, može se videti puno murala, to me je upravo prvenstveno privuklo ovom gradu. Ima dosta odličnih restorana, duša grada je impresivna“.

Nastavio je da priča o svojoj ulozi.

„Za sada pokušavam da pomognem timu kao plejmejker, igrao sam nekoliko utakmica tu ulogu. Dosta naših igrača može da kvalitetno vodi loptu. Pokušaću da pomognem u skokovima i odbrani. Imamo dosta dobrih skorera, pokušaću i tu da pomognem, ali fokus će mi primarno biti na ovim stvarima. Trebao bih da igram pozicije od jedan do tri, ako trener kaže četiri onda ću i to. Dosta igrača igra pozicije od jedan do tri i to nas čini opasnijim. Čak i ako se nešto dešava možete pokriti više pozicija. Sezona je dugačka, neko se može u trenutku povrediti, drugi će zbog raznolikosti moći da pokriju nedostatke“, zaključio je Ponitka.

BONUS VIDEO