Foto: Starsport

Partizan odradio "Media day".

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović izneo je svoja očekivanja pred start nove sezone crno-belih.

Partizan je u sredu odradio „Media day“ pred start nove evroligaške sezone koja počinja 5. oktobra.

„Iz dugih priprema ulazimo u novu sezonu sa Partizanom, imali smo naporan dan, u sali smo već osam sati, imaćemo bolji trening da se pripremimo i taktički i da unapredimo našu igru za Mornar, potom sledi Makabi i sve ostalo“, počeo je Avramović.

Pročitajte još

Iako je Svetsko prvenstvo, na kom je Avramović sa Srbijom osvojio srebrnu medalju, oduzelo mnogo energije, motiva nikada ne manjka.

„Motiva uvek ima, energije takođe. Posle ovog uspeha na Svetskom prvenstvu malo je došlo do emotivnog pražnjenja, ali već sam glavom u novoj sezoni i spreman sam da radim šta se očekuje od mene“, nastavio je bek Partizana.

Istakao je da su očekivanja porasla u osnosu na prethodnu sezonu.

„Mislim da jesu. Bili smo na pragu Fajnal-fora iz sezone gde smo očekivali da se stabilizujemo, bili smo na kraju šesti, znamo i kako u pet utakmica sa šampionom Evrope. Znamo da ABA liga donosi mesto u EL, biće teže, jer je teže odbraniti nego osvojiti, imamo dosta igrača, nadam se da će ih biti još“, ističe reprezentativac Srbije.

Govorio je o novim igračima koji su ovog leta stigli u Partizan.

„Jesam, deluje mi tim dobro, perspektivno, mislim da će nam trebati mnogo rada, sve su to novi karakteri, nov im je sistem, ali mi koji smo tu već treću godinu ćemo im pomoći da se prilagode i što brže uđu u sistem“, naglasio je reprezentativac Srbije.

Očekivano, veliki broj „grobara“ paokazao je interesovanje za sezonske karte o čemu govori i podatak da je do sada prodato više od 20.000 takmih ulaznica.

„Naravno, Partizan je brend u Evropi, ljudi iz inostranstva dolaze da gledaju Partizan, nadam se da će biti puna hala“, kazao je Aleksa.

Nije mogao da ne spomene i doček u rodnom gradu, Čačku.

„To su stvari koje ću pamtiti celog života, od dočeka na Trgu, pa u osnovoj i srednjoj školi, posebno što je bilo toliko dece, te stvari ostaju urezane ceo život. Svakog dana se prisećam i balkona i dočeka u Čačku“ zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar