Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Fantastičan meč, posebno u samoj završnici, odigrao je Nikola Jokić protiv Los Anđeles Lejkersa u drugom susretu finalne serije Zapada (105:103) i prava je šteta ga neće po dobrom pamtiti.

Svu raskoš svog talenta demonstrirao je as Denvera, gotovo sam gurao Nagetse ka velikom trijumfu i 1-1 u finalu, umesto toga realnost je 2-0 za Lejkerse.

PROČITAJTE JOŠ

Trojka Entonija Dejvisa u poslednjoj sekundi, uz zvuk sirene za kraj, usled gluposti Plamlija u odbrani, bacila je „grumenja“ na kolena.

A, tako malo je nedostajalo da bude obrnuto. Slabo je počeo Jokić, šutirao 1/7 u prvoj četvrtini, ali je fenomenalno odigrao nastavak i pogotovo završnicu za infarkt.

Vodili su Lejkersi 100:92 pred poslednja tri minuta i onda je „Džoker“ stupio na scenu. Čudesni potezi, pogoci u njegovom stilu, trojka za -1 i čudesno ubacivanje Marejevog promašaja u obruč.

Vezao je Jokić 11 poena za veliki preokret, probao i da zasmeta Dejvisu iako je imao drugi zadatak u te poslednje, kobne dve sekunde po Denver.

Ovako, 30 poena, 6 skokova, 9 asistencija i 4 ukradene lopte. Tako malo je nedostajalo da Jokić sam sruši prvog favorita za NBA prstenje. Sledeću priliku imaće u noći između utorka i srede (03 sata).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar