Sledi meč sa reprezentacijom Malija, u ponedeljak, a razmak između utakmica Srbije na Mundobasketu je samo 15 sati.

Selektorka Marina Maljković vidi i pozitivne stvari u porazu od Australije (69:54), u 3. kolu B grupe Svetskog prvenstva.

„Nije se ništa specijalno dogodilo, rival je znatno bolji od nas. Devojčice koje treniram nikad nisu igrale protiv ovakvih tela, jakih igračica, protiv ovakve ekipe kao što je Australija. Jesmo imale loše momente, pravile smo greške koje nismo smeli“, kaže Marina Maljković.

PROČITAJTE JOŠ

Svesna je šta su razlozi drugog poraza na Mundobasketu…

„Kod nas je potpuna smena generacija, ko zna košarku vidi svetlu budućnost, ali mi ne pada na pamet da odustajem od bilo čega. Spremna sam da u svakom trenutku pravim igračice od njih… Pored naše mladosti, imamo ogromno neiskustvo igranja velikih utakmica. Nikada neću dozvoliti da neko kaže nešto ružno za njih ili da ih napadne, uvek ću stati prva ispred njih, jer vredno i marljivo rade. One ne igraju ni Evrokup, ni Evroligu, tek igra po neka… Trudićemo se da budemo bolji u preostale dve utakmice, iako nam se greške ponavljaju, bilo je pozitivnih stvari, borićemo se za Srbiju najbolje što možemo“.

Trofejni stručnjak poziva na oprez protiv Malija, iako ima sva tri poraza, a razmak između mečeva nije ni 24 sata.

Foto: EPA-EFE/JAMES GOURLEY

„U 18 časova po ovom vremenu je bila utakmica, u ponedeljak u 13.30 igramo protiv Malija. Jako nezgodna ekipa, svi je gledaju kao autsajdera ali to protiv nas niko nije. Taj Mali je u Beogradu dobio Francusku u kvalifikacijama, imamo još dve jako teške utakmice. Nije dovoljno shvaćeno, super je što smo pobedili Japan, ne, pobedili smo jako veliki tim Japana“.

Taj razmak između utakmica je svega nekih 15 sati, pa umor uzima maha.

„Strahovit je umor, posebno kod igračica koje dolaze iz WNBA. Prilično je teško za sve reprezentacija po pitanju svežine, moje igračice ‘juče’ treba da se pojave u Turskoj jer kreće liga. To je loše, ali kud svi, tako i mi. Mislim da strašan kvalitet ublažava taj premor igračica na ovom SP“, završila je Maljkovićeva.

Saša Čađo; Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Saša Čađo je kao jedna od najiskusnijih trojkama pokušavala da vrati Srbiju u igru. Postigla je 12 poena uz šut iz igre 4/15 (trojke 4/11).

„Došle smo u novom sastavu, neke devojke nikad nisu igrale zajedno. Ne volim izgovore, dobile smo šansu i treba da je iskoristimo na najbolji mogućin način. Kad izađemo na teren, da pokažemo šta se traži od nas i da ispoštujemo zadatke koje Marina traži. u pojedinim momentima smo bili na vrhuncu zadatka, ali smo imale dosta oscijalica. Verujem u ovaj tim i verujem da ćemo doći do još nekoliko pobeda“, poručila je Čađo.

BONUS VIDEO Dimitris Itudis o ispadanju Grčke i Srbije, Janisu i Jokiću: Ko nas je to video u finalu?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare