Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Mogao bi da bude jedan od ključnih igrača ove sezone

Majk Tobi bio je jedan od prvih igrača koji je došao u Zvezdu ovog leta, a za Nova.rs pričao je o kratkom periodu koji je proveo u timu, ali i daljim ciljevima.

Naturalizovani Slovenac se među poslednjima priključio treninzima Zvezde, a od pripremnih utakmica igrao je samo na turniru na Kipru. Ipak, sam Tobi smatra da mu neće biti potrebno mnogo vremena da se uklopi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne, mislim da će mi biti potrebno vremena da se uklopim u ostatak tima i sistem igre sa različitim igračima, ali oni imaju mnogo iskustva kao i ja. Biće potreban period privikavanja, ali mislim da će sve proći glatko“, započeo je Tobi za Nova.rs.

U reprezentaciji Slovenije Tobi ima priliku da već dugi niz godina sarađuje sa Lukom Dončićem, s kojim pronalazi sjajna rešenja u pik-en-rolu i pik-en-popu. Sada će slično tome pokušati da uradi u Zvezdi sa Milošem Teodosićem.

„Da, defitivno. Mislim da će to biti deo našeg plana. Ove sezone imamo mnogo dobrih igrača, kao što je Miloš Teodosić, mnogo dobrih „bol hendlera“. Volim da igram pik-en-rol, mislim da ćemo to razvijati i imati mnogo takvih situacija.“

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Otkrio je i da je sa Dončićem i Nikolom Kalinićem, s kojim je igrao u Barseloni, pričao o Zvezdi.

„Da, da, pričao sam sa Lukom i Nikolom nekoliko puta. Pričao sam sa Dončićem tokom leta, rekao mi je da je veliki navijač Zvezde i da sam izabrao dobar tim.“

Prokomentarisao je i način rada trenera Duška Ivanovića.

„Bilo je raznih priča, ali uvek radi za tim, poštuje tim, traži da se takmičimo, da se borimo, volim način na koji želi da igramo. To je sa mnogo slobode i uzbuđen sam da budem deo ovog sistema. Kratko sam tu, ali baš volim taj sistem.“

PROČITAJTE JOŠ:

Još uvek pronalazi svoju ulogu u timu, ali jasna ideja postoji.

„Definitivno radim na tome, nedavno sam došao. Pričao sam se trenerom tokom leta o tome kakva je ideja, kako da se uklopim i doprinesem timu, znam sebe i svoju igru, pokušaću da pomognem timu na svaki način na koji mogu.“

Prošle sezone Zvezda je imala nekoliko neočekivanih poraza u Evroligi, koji su je koštali plasmana u Top 8. Sada je ekipa spremna da napadne Fajnal-for, a zašto ne i evropsku titulu.

„Nadam se. Mislim da imamo mnogo momaka koji žele da urade nešto tako posebno – Fajnal-for ili osvajanje. Idemo korak po korak, meč po meč, biće neizvesna i takmičarska svaka utakmica, osvajanje titule je proces. Ako se plasiramo u plej-of, sve je moguće“, zaključio je Tobi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar