Doveden je kao veliko pojačanje, a deluje da su mu Beograd i Srbija odlično "legli"

Frenk Kaminski došao je pravo iz NBA lige u Partizan ovog leta, a već u pripremnom periodu pokazao je da mnogo toga može da zavisi od njega ove sezone.

U razgovoru sa medijima otkrio je kako se privikao na novu sredinu, oduševljenk ne pričao o Bogdanu Bogdanoviću i Bobanu Marjanoviću, a prisetio se i šanse da nastupa za Srbihu, pošto poreklo vuče i sa naših prostora.

„Dobro je, uzbuđen sam, biće zabavna sezona, Imamo dobar tim, radujem se utakmicama i takmičenju. Ovde se ozbiljnije priprema za sezonu nego u NBA, srećan sam što je duži taj period predsezone jer mi je pomoglo da pohvatam još neke stvari. Sad mi je lakše i radujem se početku sezone“, rekao je Kaminski.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i šta ga je navelo da dođe u Partizan.

„Samo prilika da igram, da doprinesem. Poslednje dve od tri godine bio sam povređen, ali sad osećam zdrav, fit, i osećam da imam samopouzdanje. Samo želim da pokažem da imam sposobnost da doprinesem u nekom trenutku. Pomislio sam da je ovo dobro mesto za mene, dobar klub, želim da igram i da uživam u košarci“.

Jedva čeka da izađe pred navijače, pogotovo u Areni.

„Pa, ono što je specifično, ovde su navijači divlji, mnogo drugačiji nego što sam navikao. Ali super je, uživam. Ako ste pratili utakmice videli ste da sam sve više i više opušteniji. Postoje razlike u igri ovde i u NBA, ulazim u rutinu za neke stvari, učim neke nove stvari, upijam, svaki meč je sve bolje i bolje. Imamo još nekoliko treninga pred početak i pokupiću još neke stvari“.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Opisao je i kako izgleda rad sa Željkom Obradovićem.

„Sjajan je. Toliko je pametan. Toliko pažnje poklanja sitnim stvarima, detaljima koje radimo na utakmicama. Taktičar je, pametan je, zaista ima poverenja u svoje igrače. Podržava svakog, hrabri svakog, radi sa svakim. Uživam u takvom radu jer od svakog igrača pokušava da izvuče najbolje kako bi i mi kao tim bili najbolji, i to mi se mnogo sviđa“.

Kaminski sa majčine strane vuče srpskom poreklo, ali ovo mu je prvi put da je u Beogradu na duže staze.

„To je baš kul. Odrastati u SAD i tamo gledati na Srbiju je nešto potpuno drugačije nego biti ovde i to osetiti. Kul je. Želim i videti malo neka druga mesta, van SAD, gde živim čitav život. Samo sam dvaput dosad bio u Evropi, jednom baš u Beogradu. Lepo je živeti ovde i imati priliku da naučim mnoge stvari, kulturu“.

Željko Obradović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Imao je Frenk priliku da u NBA ligi deli svlačionicu i sa Bogdanom Bogdanovićem u Atlanti, kao i sa Bobanom Marjanovićem u Hjustonu.

„Igranje sa Bogdanom je bilo sjajno, on je neverovatan igrač, sjajan timski igrač, prijatelj. Gledao sam ga na Svetskom prvenstvu sad, bio je sjajan, i sjajan je osećaj gledati nekog koga znaš a igra tako dobro tamo. Boban je jedan od najzanimljivijih saigrača sa kojima sam igrao ikad. Lepo smo se družili u Hjustonu prošle godine, učinio mi je to iskustvo još bolje. Njegov karakter je sjajan, uvek se šali, ali on je i veliki radnik i zato je tu gde jeste, u NBA , toliko godina. Radi ekstremno naporno. Obojica su sjajni ljudi“.

Otkrio je i detalje razgovora sa Bogdanovićem.

„Pričao sam sa Bogdanom ore mego što sam doneo odluku, pitao sam ga kako će mi ovde biti, da li voli Partizan, kakav je grad, kakav je trener, i on mi je rekao sve divne stavri o klubu, gradu, navijačima i rekao mi je da ću zavoleti sve ovo ovde, što i jesam“.

Foto:Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Beogradom je oduševljen.

„Video sam svašta, sve što mi treba našao… Voleo bih da mogu da govorim srpski, kako bih se lakše snašao, bilo bi lakše, ali i ovako je super sve“.

Luka Dončić je u jednoj izjavi rekao da je teže poentirati u Evropi, nego u NBA. Kaminski ima slično mišljenje.

PROČITAJTE JOŠ:

„U NBA utakmica traje osam minuta duže pa je i lakše postići više poena. Ovde je i odbrana u reketu takva da je teže probiti, igra se više fizički, sa više konakta, ovde se i ne šutira toliko slobodnih bacanja kao u NBA, gde se više ide na poene sa linije penala. Tako da, jeste, lakše je ovde dati peone, više je timska igra nego izolacija, ali je svakako i u NBA i ovde košarka sjajna, visok nivo, sa nekim malim razlikama.

Osvrnuo se i na mogućnost da nastupa za Srbiju.

„Nikad nije otišlo toliko daleko. Nikad nisam bio razmatran za nacionalni tim, ne znam šta može da se desi u budućnosti, videćemo. Ne mogu da kažem da li ću to uraditi ili ne. Bila je to tema pre“, zaključio je Kaminski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar