mačvan
Foto: Zoran Lončarevič/Nova.rs

Košarkaški savez Srbije zahvalio se Milanu Mačvanu na svemu što je pružio igrajući za reprezentaciju, a redom su mu i svi klubovi, bivši saigrači i protivnici poželeli da uživa u penziji.

Bivši kapiten nacionalne selekcije je u ponedeljak, gostujući na Nova.rs, ekskluzivno saopštio da završava igračku karijeru, zbog problema sa kolenima.

PROČITAJTE JOŠ

„Hvala za sve što si uradio za Srbiju. Velikih 100 utakmica u dresu reprezentacije. Jednom kapiten, uvek kapiten! Sve najbolje,“ objavio je KS S na drušstvenim mrežama.

Mačvan je u dresu Srbije osvojio srebrna odličja na Olimpijskim igrama 2016. i evropskim prvenstvima 2009. i 2017. godine.

Tokom kariejre igrao je za FMP, Hemofarm, Makabi, Partizan (dva puta), Galatasaraj, milansku Olimpiju, Bajern i Alvark iz Tokija.

Ostavio je sjajni krilni centar veliki trag, kako u dresu Srbije, tako i na klupskoj košarkaškoj sceni. Zato je poruka KSS samo jedna u nizu kojom su bivši saigrači, protivnici i klubovi ispratili Mačvana u penziju.

„I dalje se sećam turnira u Santa Kolomi i koliko sam bio impresioniran dok sam igrao protiv tebe. Poštovanje, šefe“, napisao je španski košarkaš i NBA zvezda Feniksa, Riki Rubio, na Tviteru.

 

Njegov prijatelj Marko Kešelj mu je takođe poželeo da uživa u penziji.

„Mada sam znao za tvoju odluku pre nekoliko dana, sada i javno da ti poželim srećan odlazak u penziju. Uživaj Maki, stvarno si je zaslužio“.

Bivši kapiten „orlova“ izdvojio je, u oproštajnom intervjuu za Nova.rs, da mu Stefan Marković omiljeni saigrač.

„Buraz, čestitam na velikoj karijeri. I želim ti sreću u novoj avanturi“, napisao je plejmejker Virtusa iz Bolonje.

Foto: Instagram/pefi31012

Svaki bivši klub redom je poželeo Mačvanu sve najlepše u penzionerskim danima, iako će sigurno ostati u košarci na određen način, kako je i najavio.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar