Ekskluzivno za Nova.rs, gostujući u našim prostorijama, Milan Mačvan (30) je otkrio da završava igračku karijeru koju je započeo još 2007. godine na seniorskom nivou.

Sjajni srpski krilni centar odlučio je da stavi tačku. Košarkaški put započeo je pre 13 godina u FMP-u, ubrzo je prešao u Hemofarm, dok je u dva navrata nosio dres Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Mavčan je uspešnu inostranu karijeru gradio igrajući za Makabi, Galatasaraj, Olimpiju iz Milana i Bajern, a poslednji klub mu je japanski Alvark Tokio.

Osvajao je titulu gde god je igrao, bio je prvak Srbije, Izraela, Turske, Italije i Nemačke. Mačvan je bio deo generacije „zlatnih dečaka“ koja je u Novom Sadu 2007. srušila selekciju SAD i osvojila U19 Svetsko prvenstvo, na šta je i FIBA nedavno evocirala uspomene.

Sa reprezentacijom Srbije ima olimpijsko srebro iz Rija 2016. i dva evropska srebra iz 2009. i 2017. godine.

Foto: Predrag Milosavljevic / Starsport

„Završio sam karijeru. Posle 13 godina jeste teška i komplikovana odluka, ali je zasnovana na racionalnom razmišljanju i najviše zbog mog fizičkog zdravlja“, naveo je Mačvan za Nova.rs.

Kako je istakao, odluka jeste teška, ali je miran i spokojan.

„Posle dve teške povrede sam već razmišljao o tome, ali nisam hteo da odem kao povređen igrač, već da pokušam da završim karijeru kao šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran“, rekao je Mačvan.

Navijači Partizana su se nadali da bi on mogao i treći put da obuče crno-beli dres, ali se to neće dogoditi.

„Iskreno, povratak u Partizan nije isključen, ali u nekom drugom vidu. Verujem da će mnogi biti razočarani i da će se osetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto posto, ako ne mogu da uživam, a to ne mogu zbog svojih kolena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja“, istakao je Mačvan za Nova.rs.

Kompletan razgovor pogledajte u videoprilogu:

Posted by Nova.rs on Понедељак, 01. јун 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (9)