Luka Mitrović, KK Cedevita Olimpija
Luka Mitrović, KK Cedevita Olimpija; Foto: Screenshot Instagram Uncle Screw

Nakon što je završen susret u Ljubljani reagovao je i jedan NBA as.

Jusuf Nurkić, košarkaš Portland Trejlblejzersa, iskoristio je slobodno vreme da odgleda jedan meč ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Cedevita Olimpija je slavila protiv Crvene zvezde sa 88:80 nakon produžetka, ali je najveću pažnju izazvao trenutak na samom isteku 40. minuta susreta.

Pred poslednji napad crveno-beli su imali minus od tri poena (76:73) i četiri sekunde na raspolaganju. Odgovornost je preuzeo Nikola Ivanović, šutirao za tri poena, ali nije pogodio. Na njegovu sreću, do lopte je stigao Luka Mitrović i loptu ubacio u koš uz faul Zorana Dragića.

Arbitri su prvobitno dosudili da koš važi, nakon čega su otišli da pregledaju snimak. Ono što je odmah bilo jasno jeste da je Mitrović u momentu kada je vreme isteklo imao loptu na ruci. No, s obzirom na to da je faul načinjen pre isteka vremena, a ono se prema pravilima zaustavlja u momentu prekršaja, doneta je odluka da koš bude priznat, pa je kapiten Zvezde dobio šansu da meč odvede u produžetak, što je iskoristio.

Ovaj detalj prokomentarisao je i Nurkić.

„Haha, je l’ moguće? Vreme 00, a sudija kaže faul koš“, napisao je Nurkić.

Ipak, kao da i sam ne zna pravila, da je faul suđen pre kraja susreta, te da se koš računa jer je došao direktno nakon faula iako je vreme isteklo (na kraju vraćeno na jednu desetinku).

BONUS VIDEO Nikola Jokić MVP – doček u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare