Vasilije Micić
Vasilije Micić i Danijel Heket, Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

CSKA bi ipak mogao da se takmiči u Evroligi sledeće sezone.

Ruske ekipe su izbačene iz Evrolige nakon što je počeo rat u Ukrajini, ali bi moskovski CSKA mogao da se vrati u elitno evropsko takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

Deoničarima su već izneli svoje namere, prenosi „Eurohoops“.

Evroliga je pokušala da oduzme A licencu CSKA, ali to pravno nije moguće. Samo klub može da se odrekne učešća, ne i da mu Evroliga to zabrani.

Očekuje se da ove nedelje bude održan važan sastanak u Beogradu tokom fajnal-fora, a prema informacijama „Eurohoops“ CSKA ima dobre šanse da ponovo zaigra u Evroligi.

Čak se kao opcija izdvaja da bi domaće utakmice moskovska ekipa mogla da igra u Beogradu, a o svemu je govorio i Andrej Vatutin, predsednik kluba.

„Naravno, naša je velika želja da igramo u Evroligi i to samo po sebi nije dovoljno pošto mnogo faktora utiče na ovakvu odluku i pogotovo politički. Ruski sport je u teškoj situaciji, sada je trend izbacivati Ruse iz takmičenja. Naši fudbalski klubovi i reprezentacija su suspendovani od strane UEFA, hokej se igra bez Rusa i čak nas je Evroliga izbacila. Rusija nema TV prava na Olimpijske igre 2026. i 2028. godine. Da budemo iskreni, preživećemo ovo, ali teško se razvijamo. Mi smo podneli zahtev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i deoničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom čitave ove situacije“, poručio je predsednik moskovskog kluba.

BONUS VIDEO Najbolji momenti sa meča CSKA – Crvena zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar